Eesti kütusepank Terminal Oil langetas täna hommikul mootoribensiinide hinda kolme sendi võrra liitri kohta kõigis oma teenindusjaamades üle Eesti.

Hinnalangetus on tingitud OPEC+ riikide uuest kokkuleppest, millele toornafta ja rafineeritud toodete hinnad reageerisid langusega. See on andnud Terminal Oilile võimaluse viia madalam kütusehind kiirelt Eesti tarbijateni.

Mootoribensiini 95 uus hind on 1,439 ning bensiin 98 maksab hinnalangetuse järgselt 1,489 eurot liiter. Diiselkütuse uus hind on 1,199 eurot liitri eest.

Ettevõtte eesmärk on pakkuda enda klientidele võimalikult madalat kütuse hinda. “Reeglina on maailmaturu hindade langused jõudnud jaehindadesse mõne nädalase viitega, siis Terminal Oil suudab paindliku pereettevõttena reageerida kiiresti. Efektiivne tarneahel ning meie positsioon kütuseturul võimaldab viia hinnalangetuse tarbijateni väga kiiresti,” ütles juhatuse liige Raido Raudsepp.

Ennustati jaehindade püsimist

Eile avaldas Circle K mootorikütuste müügidirektor Raimo Vahtrik, et kuigi OPECi otsuse raames hakatakse tootmismahte suurendama, siis muudatused naftatootmise mahtudes on aeganõudvad.

Vahtriku sõnul olid eilsel kauplemispäeval hinnad umbes 2,5% langenud ja selle valguses võib oodata praeguste jaehindade püsimist kuni uute Eesti sisepoliitiliste otsusteni diislikütuse aktsiisimäära osas.