Ärilehele laekus info, et suurim Eesti kapitalil tegutsev puidu- ja metsatööstuskontsern sattus eile küberrünnaku alla. Ettevõtte juht kinnitas küberrünnaku toimumist, kuid jäi detailide osas napisõnaliseks. “Kuna asjad on politseis, pole õigust sellel teemal laiemalt rääkida. Politsei ei soovitanud detaile avalikustada,” põhjendas Lemeks Grupi tegevjuht Jüri Külvik.

Riigi Infosüsteemi Ameti sõnul pöördus ettevõte 19. juulil RIA küberintsidentide käsitlemise (CERT-EE) osakonna poole ning andis teada lunavararünnakust. "Meie eksperdid suhtlevad ettevõtte esindajatega ja aitavad kaasa intsidendi lahendamisele," kommenteeris RIA pressiesindaja Seiko Kuik.

Varasemalt on küberrünnaku ohvriks langenud mitmed Eesti ettevõtted. Üheks neist on läinud aasta detsembris toimunud pahatahtlik rünnak Veho AS-i vastu, mis tegeleb kaubamärgi Silberauto all Mercedese, Mitsubishi ja Maserati sõiduautode müügiga. Rünnak mõjutas suuresti automüügi esinduste tööd ja sisevõrkude kasutamist.

2018. aastal rünnati DoS ehk teenustõkkerünnakuga Eesti asutuste ja ettevõtete veebilehtesid. Rünnaku alla sattusid Delfi ja PPA veebileht. 2017. aastal tabas Eestit globaalne küberrünnak. Siin tegutsevad suurfirmade filiaalid said küberrünnakus kannatada. Pahavaraga nakatus Prantsuse tööstuskontsern Saint-Gobain ning kannatada said selle Eesti filiaalid. Ehituse ABC sulges toona oma kauplused.

1993. aastal asutatud Lemeks Grupi näol on tegu suurima kodumaisel kapitalil tegutseva puidu- ja metsatööstuskontserniga, mis lisaks puidutöötlemisele ja metsavarumisele tegutseb ka põllumajandussektoris. Ettevõte, mil on 34 tütar- ja sidusettevõtet, annab tööd üle tuhandele inimesele Eestis ja väljaspool. Lemeks Grupi aastakäive küündib 200 miljoni euroni.