Sel nädalal tõusis see taas populaarseks teemaviiteks Twitteris pärast seda, kui president Joe Biden oli öelnud, et Facebook tapab inimesi vaktsiinide kohta valeinformatsiooni levitades. Esmaspäeval püüdis Biden küll oma sõnu pehmendada, vahendab Business Insider.

Varem sel kuul ütles Valge Maja personaliülem Ron Klain ajalehe New York Times podcast’is: „Ma olen öelnud Mark Zuckerbergile otse, et kui me kogume kokku inimeste gruppe, kes ei ole vaktsineeritud, ja küsime nendelt, miks nad ei ole vaktsineeritud, ja nad räägivad meile asju, mis on valed, räägivad meile asju, mis ei ole tõsi, ja me küsime, kust nad seda kuulnud on, on kõige tavalisem vastus Facebook.”

Varem kutsuti Facebooki kustutama protestiks selle vastu, et endise presidendi Donald Trumpi Facebooki konto suleti ajutiselt pärast Kapitooliumi rahutusi.

2019. aastal sai #DeleteFacebook’ist populaarseim teemaviide Twitteris pärast seda, kui väljaanne Politico teatas, et Facebooki juht Mark Zuckerberg on käinud mitteametlikel õhtusöökidel mõjukate konservatiivide, sealhulgas Tucker Carlsoni ja Lindsay Grahamiga.

Vastuseks kirjutas Zuckerberg Facebooki järgmise postituse: „Mul on õhtusööke paljude inimestega üle kogu spektri paljudel erinevatel teemadel kogu aeg. Uute inimestega kohtumine ja laial skaalal vaatepunktide kuulamine on osa õppimisest. Kui te pole seda proovinud, soovitan ma teil seda teha!”

USA kongressi vabariiklased ja demokraadid on ühel meelel, et tehnoloogiaettevõtted vajavad rohkem järelevalvet. Selline ebatõenäoline konsensus on tekkinud erinevatel põhjustel, alates kartellide vastasest võitlusest kuni vabariiklaste väideteni, et konservatiive tsenseeritakse.