Kuritegeliku jõugu juhtimises süüdistatav Venemaa vanem liiklusohvitser vahistati kahtlustatuna altkäemaksu võtmises.

Venemaa uurimiskomitee arreteeris Stavropoli lõunaosas politseikolonel Aleksei Safonovi ja veel kuus inimest. Ametnikud avaldasid kaadreid Safonovi häärberist, selle uhketest tubadest, ekstravagantsetest kaunistustest, piljardisaalist ning isegi kuldsest tualetist.

Arvatakse, et ta juhtis kuritegelikku jõuku, kes väljastas viljakauba vedajatele lubasid. Need load võimaldasid vedajatel eirata piirkondlikke seadusi, seda isegi politsei kontrollpunktide ületamisel.

Kuldne tualett

Venemaa uurimiskomitee, mis on ligikaudselt võrdne USA-s tegutseva FBI-ga, ütles, et rühmitus sai altkäemaksu 19 miljoni rubla (217 197 euro) väärtuses. Vahistatud jõugu liikmete hulgas oli endine vanem liiklusohvitser, liiklusinspektor ja neli tsiviilisikut.

Riigi suurimasse parteisse kuuluva Ühtse Venemaa poliitik Aleksander Khinshteyn ütles, et suuremas operatsioonis on kinni peetud kokku üle 35 liikluspolitseiniku. Uurimise käigus reiditi umbes 80 kinnistut, kus ametivõimud arestisid suures koguses sularaha, kalleid autosid ja dokumente.