EKP nendib, et seni pole inflatsioon euroalas soovitud kahe protsendi tasemeni jõudnud, mistõttu pole mõtet rahapoliitikat karmistada. Rahapoliitikat lubatakse karmistada alles siis kui inflatsioon peaks selgelt kahe protsendi piiri ületama ning mitte näitama märke, et võib kahe protsendi ringis stabiliseeruda.

Seetõttu ennustab EKP, et lähiajal võib tekkida olukord, kus tekib ajutiselt tavapärasest mõnevõrra suurem hinnatõus. Samuti lubab keskpank, et koroonapandeemia mõjude leevendamiseks jätkatakse varade kokku ostmist senisest mõnevõrra hoogsamas tempos.

"Oste tehakse paindlikult vastavalt turutingimustele ning vältides rahastamistingimuste karmistamist, mis on vastuolus eesmärgiga ohjeldada pandeemiast tingitud langusmõju inflatsiooni prognoositavale arengule. Peale selle toetavad aja jooksul ning erinevate varaklasside ja riikide lõikes paindlikult tehtavad ostud ka edaspidi rahapoliitika mõju sujuvat ülekandumist," märkis EKP pressiteates. Varaoste tehakse kuni 1850 miljardi euro ulatuses vähemalt 2022. aasta märtsikuu lõpuni.