Üksteiselt töötajaid üle ostnud toidukohad muretsevad sügise pärast
(5)Toidukohad pidid sel suvel kogemustega töötajate saamiseks konkurente palgaga üle trumpama ning alla jääjad õpetasid välja verinoori töötajaid, kes lähevad sügisel tagasi kooli. Siiski on toidukohtade omanikel sügisel suuremaid muresid kui koolipinki naasev tööjõud, vahendab Äripäev.
Tartu kohviku Säde omanik Martin Bek ning Tallinnas Telliskivi kvartalis asuva Ladina-Ameerika restorani La Tabla juhataja Renar Pindel tõdesid, et pidid koroonapiirangute alguses töötajatega lepinguid lõpetama, kuna teistmoodi polnud lihtsalt võimalik. Kui aga nõudluse äkilise kasvuga läks suvehooaja alguses vahetuste täitmiseks kiirelt uuesti kogemusega töölisi vaja, siis oli neid sel aastal raskem leida kui tavaliselt.
“Baarinduse kõvad tegijad ja vanad käpad on koroonaga liikunud edasi, leidnud uue eriala või lõpetanud koolid,” tõdes Tartu ühe popima tudengibaari Naiiv omanik Silver Koppel.
Loe lähemalt Äripäevast.