„Twilio, Stripe’i ja Mailchimpi edu on teinud tarkvaraarendajatele suunatud tooted (nt API, DevTools) investorite seas kuumaks teemaks,” rääkis Actual Reportsi juht ja asutaja Tanel Tähepõld. „Aina rohkem ettevõtteid kaasavad oma ärikriitiliste protsesside ehitamisesse teiste ettevõtete teenuseid ja just sellist lahendust pakume ka meie,” lisas ta.

Actual Reports on ettevõte, mis automatiseerib dokumentide genereerimist e-kaubanduse platvormidel, sh maailma suurima e-äri platvormil Shopifyl. Actual Reports rakendus Printout Designer on edukalt saanud Shopify rakendustepoe partneriks, mis võimaldab ettevõttel saada osa erinevate e-poodide üha kasvavast müügitulust.

„Covid19 ja tänane maailm on andnud väga jõulise tõuke e-äride arengule ja nende loodud turuplatsidele. Inimesed pakuvad oma tooteid ja teenuseid Shopifys ja Actual Reports võimaldab neil väga kiiresti ja mugavalt kujundada digidokumente, aruannete vorme, küljendada arveid ja teha seda nii, et ettevõtte bränding ja eripära on sinna kaasatud,” märkis Tähepõld. Tema sõnul on tegu turuga, mis ksvab tundidega.

Kauplemisvõimalus Eesti investorile

Actual Reportsi juht lisab, et Funderbeamis on nüüd võimalik ka tavainvestoril saada osa Shopify eduloost. Iga kord kui uus e-äri liitub Shopify platvormiga, tuleb seesama klient potentsiaalselt ka Actual Reportsile, kes aitab oma klientidel keskenduda nende põhiärile – selle asemel, et palgata suur arendustiim, muutub aina levinumaks, et leitakse stabiilne ja usaldusväärne partner, kellelt teatud lahendusi sisse osta.

„Näiteks meie aitame Royal FloraHollandil genereerida keskmiselt kolm miljonit dokumenti kuus,” sõnas Tähepõld. „Aga kui mais oli emadepäev ja lillemüügi mahud mitmekordistusid, genereerisid nad läbi meie API 23 miljonit dokumenti ja kõik töötas suurepäraselt,” kirjeldas ta.

Funderbeami investeerimisteenuste juhi Monika Tooming-Varblase hinnangul teeb platvormil otsenoteerimine omanikele kauplemise protsessi lihtsamaks ja annab vajaliku likviidsuse. Investor saab omakorda ligipääsu ettevõttele, millesse ta tavasituatsioonis investeerida ei saaks.

„Mul on hea meel, et saame koostöös Startup Wise Guys’iga anda ka laiemale ringile investoritele võimaluse panustada põnevasse Eesti ettevõttesse,” rääkis Tooming-Varblane. „Otsenoteerimine ilma täiendava kapitali kaasamiseta on üha enam ka mujal maailmas ettevõtete seas populaarsemaks muutunud. Võiks isegi öelda, et see on kujunemas uueks trendiks ja Funderbeami kauplemiskeskkond on selleks ettevõtetele väga hea valik,” lisas ta.

“Funderbeami investeerimis- ja kauplemisplatvormil oma aktsiate müüki panemine on investoritele põnev uus võimalus, kuidas ettevõttesse sisse pandud raha kasumlikult tagasi saada ja teisalt annab see uutele investoritele võimaluse investeerida huvitavatesse kasvuettevõtetesse,” rääkis Herty Tammo, Startup Wise Guys'i asutaja ja ingelinvestor.

Aastane kasv 50%

Actual Reports on mitte startupilikult kasumlikult kasvanud iga aastaga, viimastel aastatel on olnud aastane kasv vähemalt 50%. Selle asutaja Tanel Tähepõld räägib, et klientideks on e-äri platvormid, suured rahvusvahelised ettevõtted, lennufirmad, pangad, juhtivad äritarkvarad.

Funderbeami investeerimis- ja kauplemisplatvorm pakub kapitali kaasamise ning kauplemise võimalust väikestele ja keskmise suurusega ettevõtetele. Funderbeami platvormil on tänaseks investeeritud üle 35 miljoni euro ja platvormil on üle 20 000 investori 129 riigist.

Funderbeami järelturul on kaubeldud enam kui 16 miljoni euro väärtuses investeeringutega. Igakuine järelturu kauplemismaht ulatub üle 2 miljoni euro. 2013. aastal asutatud ettevõttel on kontorid Tallinnas, Londonis, Kopenhaagenis, Zagrebis ja Singapuris.