Nii Hiiumaal kui ka Saaremaal on ees ootamas ürituste- ja festivaliderohke nädalavahetus, mis tähendab, et liiklus saarte ja mandri vahel on kordades tihedam.

Alates homsest on kahel järgneval nädalal Hiiumaal rekordiliselt festivale, teatrietendusi ja suvesündmusi, sh festivalid Sõru Sound, Vahuveiniviikend, Homecoming, X Pühalepa Muusikafestival, XV Hiiumaa puhkpillipäevad ja Hiiumaa tähtsündmus Kodukohvikute päevad.

Saaremaal on järgnevatel nädalavahetustel tulemas nii Muhu kohvikutepäev, Etnomuusika festival kui ka Kuressaare merepäevade sadamakontserdid.

"Oleme saatnud kõigile reisijatele, kellel on e-pilet Regulale, sõnumi ja e-kirja infoga, kuidas laevaliiklus toimub ja millega arvestada sadamas. Samuti said sõnumi Hiiumaa liinil reisijad, kellel on pilet Leigrile, et ka nemad teaksid, et piletid kehtivad ja saavad tulla sadamasse oma reisi ajaks," kommenteeris TS Laevade teenindusvaldkonna juht Ave Metsla.

Selleks nädalavahetuseks on veel e-pileteid saada. "Soovitame soetada sõiduki e-pilet, see tagab eelisjärjekorra ja pääsu soovitud reisile. Hiiumaa liinile lisasime reise," rääkis Metsla.

Metsla sõnul paluvad nad võimalusel kasutada ühistransporti, sest liinibussid saavad eelisjärjekorras laevale. Lisaks sellele on appi tulnud ka transpordiamet, kes tihendas saartevahelist lennuliiklust.

"Oleme kodulehele lisanud reisijate KKK seoses kriisiolukorraga ja täiendame seda jooksvalt. Kõigis sadamates on lisaks toodud välitualetid, mida järjekorra puhul saab kasutada. Kohvikud on sadamates kauem avatud," selgitas TS Laevade teenindusvaldkonna juht.

Möödunud pühapäeval tekkis Hiiumaal Heltermaa sadamas olukord, mil kõik reisijad ei mahtnud viimasele väljumisele ning öise lisareisiga tuli kell 1:00 mandrile saata 22 sõidukit ja 47 reisijat.

Hetkel kinnitavad TS laevad, et veavad eeloleval nädalavahetusel kõik soovijad üle ja kedagi ööseks sadamasse ei jäeta. Vajadusel on neil ka olemas valmisolek korraldada öiseid lisareise.