Kui aktsiate esmapakkumise ehk IPO käigus sai Robinhoodi aktsia kätte 38 dollariga, siis esimese päeva lõpuks maksis üks Robinhoodi aktsia vaid 34,82 dollarit. Päeva alguses oli Robinhoodi väärtus 32 miljardit dollarit, kuid see kukkus 29 miljardi dollarini. Kusjuures vahepeal oli Robinhoodi aktsia kukkunud lausa 12 protsenti, kuid päeva lõpus see veidi tõusis.

Bloombergi andmetel on tegemist sedavõrd kõrge väärtusega ettevõtte kohta erakordselt kehva börsidebüüdiga. Suurettevõtetest on Robinhoodist halvem esimene börsipäev olnud vaid kõigile teada-tuntud Uberil, mille aktsia kukkus 2019. aastal esimese päevaga 7,6 protsenti.

Keskmine USA turul sel aastal aset leidnud IPO on olnud märkimisväärselt edukam: keskmiselt tõuseb aktsia esimesel kauplemispäeval koguni 39 protsenti.

Robinhoodi kehvade kauplemistulemuste põhjuseks peetakse elukutseliste investorite madalat huvi, vahendas Financial Times. Suured fondid ei soovinud IPO käigus kauplemisplatvormi aktsiaid osta, seda tegid peamiselt vaid hobiinvestorid, kelle kauplemismahud on võrreldes suurfondidega väikesed.

Robinhood on maakleriplatvorm, kus inimesed saavad lihtsalt ja kiirelt finantsinstrumentidega kaubelda. Selle asutasid 2013. aastal Stanfordi ülikoolis toakaaslased olnud Vlad Tenev ja Baiju Bhatt.

Küll aga satuti tänavu talvel skandaali keerisesse, kui ette hoiatamata peatati võimalus kaubelda mitme populaarse ning väga kiirelt tõusva hinnaga aktsiaga - teiste seas ka mõneks ajaks kultusaktsiaks saanud Gamestopiga. Seetõttu pidi Robinhood ka USA finantsregulaatoritele aru andma.