„Kõik Elroni klienditeenindajad kannavad rongis maski, et vähendada võimalikku viiruse levikut ja ohtu nakatuda. Samamoodi palume kõigil reisijatel pidada kinni ühistranspordis maskikandmise kohustusest, sest see on ainus võimalus, kuidas saame hoida reisid nii täna kui ka loodetavasti sügisel toimimas,“ märkis Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Katrin Kulderknup.

Tema sõnul austab reisija ühistranspordis maski kandes kaassõitjaid ning aitab tagada turvatunnet nii endale kui ka teistele. Kulderknup lisas, et Elroni ronge puhastatakse igapäevaselt põhjalikult ning sõltuvalt liiklusgraafikust pööratakse reisi lõppedes erilist tähelepanu kontaktpindadele, et vähendada potentsiaalset piisknakkuse levikut.

„Kõikides rongides on reisijatele tagatud nii käte desinfitseerimise kui ka kätepesu võimalus – palume kindlasti reisijatel seda kasutada, et suurendada nii enda, kaasreisijate kui ka rongipersonali ohutust,“ selgitas Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht.

Rongifirma esindaja rõhutab, et Elron palub rongireisijatel juba rongi sisenedes kanda maski. „Sõidupilet tasub ette osta veebist – veebipileti lisaväärtuseks on ka 15% soodsam maksumus. Rongis palume eelistada kontaktivaba viipemakset ja vältida sularahas arveldamist,“ lisas Kulderknup.

Valitsus tegi neljapäevasel kabinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse langetada alates 9. augustist veelgi nakkusohutuse kontrollita üritustel ja tegevustes osalejate piirarve, muudatused hakkavad kehtima ka toitlustusasutustes. Samuti otsustati alates 2. augustist taastada ühistranspordis maskikandmise kohustus.

Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ettevõte, mis pakub rongidega turvalist, usaldusväärset, kiiret, keskkonnasõbralikku ja kliendikeskset reisiteenust kõigil Eesti rongiliinidel.