Bussis oli 43 inimest, 11-aastane poiss ja 57-aastane naine toimetati Pärnu Haiglasse, 21-aastane naine pöördus hiljem ise haiglasse.

Ülejäänud reisijate vigastused piirdusid kriimustustega, mille plaasterdamise järel toimetati reisijad Lihula Olerexi tanklasse neile järele saadetud bussi ootama.

Esialgse info põhjal võis buss teelt välja vajuda, kuna tee oli libe ja kitsas, juht võis püüda vastutuleva liikluse eest kõrvale põigata. Praeguseks on selge, et juht ei olnud joobes. Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Buss väljus kell 17.55 Kuressaarest Tallinna poole, õnnetus juhtus kell 20.06.

"Õnnetus toimus Lihulasse sissesõidul vahetult peale seda, kui buss oli keeranud Lihulat läbivale kitsale Tallinna maanteele. Sadas tugevat vihma, mis oli teeolud äärmiselt raskeks muutnud," selgitas Lux Expressi juht Ingmar Roos Delfile. "Juhi ütluste kohaselt kaldus buss tee servale ning kuna teepeenar oli kitsas, siis paiskus buss küljele. Bussi kiirus oli enne õnnetuse toimist 22 km/h."

Lux Express saatis kohapeale abibussi, mis jõudis kell 21.30 ning võttis reisijad Tallinna toimetamiseks peale. Koos reisijatega õnnestus abibussile ümber paigutada ka reisijate pagas.

"Vabandame kõikide reisijate ees toimunud intsidendi pärast ning võtame nendega personaalselt ühendust," ütles firma.