Bolt, kes juba pakub taksovahendust, autode jagamist, elektrilisi tõukerattaid ja toidu kohaletoimetamist, ütles, et nende uudne ja järjest laienev tarbija- ja transporditeenuste valik kvalifitseerub Euroopa esimeseks superrakenduseks, kirjutab Reuters.

Bolti asutaja ja tegevjuht Markus Villig ütles, et kaasatud investeeringu toel plaanib Bolt arendada äsja tooteportfelli lisandunud Bolt Market teenust, mille kaudu saab kiirelt ja mugavalt tellida toidukaupasid oma koduukseni. Reutersi artikli kohaselt juhtub see juba lähikuudel. Lisaks on plaanis investeeringu toel jätkata platvormtakso, toidu kojutoomise ja kergliikurite rendi laiendamist uutel turgudel.

Bolt kogus raha uutelt investoritelt Sequoia, Tekne ja Ghisallo, aga ka olemasolevatelt investoritelt G Squared, G1 Capital ja Naya. Ettevõte kogus viimati investoritelt 150 miljonit 2020. aasta detsembris.

Sequoia äripartner Andrew Reed sõnas, et paljudes maailma piirkondades on Bolt loonud linnatranspordile täiesti uue tähenduse. "Markus on kirglik juht, kes on loonud erakordselt tõhusalt toimiva ja efektiivse ettevõtte, mis lisaks Euroopale on vallutamas ka Aafrikat. Bolti missioonipõhine kultuur on mõistagi vundament niivõrd jõudsalt kasvavale ettevõttele. Bolt aitab oma kliente, linnasid ja keskkonda ning meil on väga hea meel olla Bolti investorite hulgas,” kommenteeris Reed.

Tänaseks pakub ettevõte teenuseid mitmetes valdkondades, alates sõidujagamisest kuni tõukerataste ja autode rendi ning toidu kohaletoomise teenuseni. Bolti erinevaid teenuseid kasutab 75 miljonit inimest rohkem kui 45 riigis üle maailma.