Börsil maksab Tallinki aktsia praegu lausa üle 20 sendi enam: 0,68 eurot. Tallinkil on õigus suurendada pakutavate aktsiate arvu pea koguni 73,7 miljoni aktsiani.

„2020. aastal tuli meil koroonakriisi puhkemisel kiirelt reageerida ja tegutseda ettevõtte stabiilsuse ja jätkusuutlikkuse tagamiseks ning tol hetkel võtsime esmalt sihiks kiirete lahenduste otsimise oma heade finantspartnerite ja koduturgude valitsustega. Oleme tänulikud nii meie partnerpankadele kui ka riikidele keerulisel ajal pakutud toetuse ja usalduse eest,“ kommenteeris aktsiate avaliku pakkumise kavatsust Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

„Lisaks toetusele partneritelt ja riikidelt, on mul hea meel, et usaldus meie suhtes on märkimisväärselt kasvanud ka meie aktsionäride seas, kelle arv on koroonakriisi eelse ajaga võrreldes enam kui kahekordistunud ja küündib täna lausa enam kui 28 700 aktsionärini, kellest 7 000 on Soome FDR-i hoidjad. See usaldus annab meile mõista, et meie aktsionärid toetavad ja mõistavad selle pretsedenditu pooleteise aasta jooksul tehtud otsuseid ning peavad neid õigeteks valikuteks,“ sõnas Nõgene.

„Kavandatud aktsiakapitali suurendamise ja uute aktsiate avaliku pakkumisega soovime nüüd tasakaalustada seniseid samme ka aktsionäride kaasamisega ning anname kõikidele headele tänastele ja tulevastele aktsionäridele võimaluse meie ettevõtte tuleviku kindlustamisse oma panus anda,“ lisas Nõgene.

Aktsiate pakkumine peaks toimuma 18. augustist kuni 1. septembrini. Siiski ootab Tallink selle korraldamiseks endiselt finantsinspektsiooni luba.

Tallinki aktsiakapital kasvab kuni pea 34,7 miljoni euro võrra. Uued aktsiad annavad aktsionäridele õiguse dividendidele 01.01.2021 alanud ja järgnevate majandusaastate eest.

Eelisõigus aktsiaid märkida on Tallinki olemasolevatel investoritel.

AS Infortar, Seltsi suurim aktsionär, kellele kuulub ligikaudu 39% kõikidest Seltsi aktsiatest, on andnud Seltsile märkimise garantii, mille kohaselt kohustub AS Infortar märkima avalikult pakutavaid aktsiaid (kui avalik pakkumine toimub) kuni 15 miljoni euro väärtuses. AS-i Infortar märkimiskohustus on võetud tingimusteta ja tagasivõtmatult.