Gaasi pakub täna üle-eestiliselt viis müüjat ning paketid jagunevad muutuvateks, fikseeritud ja gaasibörsiga seotud pakettideks. Gaasihind.ee võrdlus näitab, et praegu on hinnaerinevus väiksed - kõige kallima ning kõige odavama muutuvpaketi vahel vaid kaks eurot, fikseeritud pakettide hinnaerinevus on kolm eurot ning börsipakettide hinnad selguvad alles tagantjärgi.

Kes pakub Eestis gaasi kõige soodsamalt?

Eesti keskmise tarbija näitel pakub soodsaimat muutuvhinnaga paketti Energate (aastas 302 eurot). Kõige kallimalt pakuvad gaasi aga Eesti Gaas ja Eesti Energia kuluga - 304 eurot aastas.

Börsihinnaga pakette pakuvad täna turul üksnes Alexela ja 220 Energia ning neil on samad marginaalid. Nende hinnad on sarnased muutuvpakettidega.

Fikseeritud hinnaga pakettidest on soodsaim 220 Energia pakkumine, mis maksab aastas 275 eurot. Teine pakkuja - Eesti energia - pakub gaasi 3 eurot kallimalt.

Kuidas käib gaasimüüja vahetamine?

Gaasimüüja vahetamise protsess on suurematel müüjatel veebipõhine ning võtab aega kuni kümme minutit. Tarbijatele on see ühtlasi ka tasuta. Vahetusprotsessiga ei teki gaasitarne katkestusi ning uus müüja lõpetab vana lepingu tarbija eest ise. Võrguteenuse pakkuja ei muutu. Müüja vahetus toimub enamasti järgmise kuu algusest, kuid hiljemalt ülejärgmise kalendrikuu vahetumisel. See oleneb sellest, kas teil on tähtajaline või tähtajatu leping.

Tarbijavõrdlusportaal gaasihind.ee on erinevate gaasimüüjate hindu võrrelnud juba viis aastat. Gaasipakettide tingimusi ja hindu saab võrrelda aadressil Gaasihind.ee.

gaasihind
Tabelis ja graafikul on gaasienergia kogukulu aastas käibemaksuga. Statistikaameti andmetel on keskmine energiatarbimine Eesti leibkonnas 610 m³ (6 381 kWh) maagaasi aastas. Kulu aastas sisaldab energia osa gaasiarvest koos käibemaksuga (sh fikseeritud kuutasud, marginaalid jms), ei sisalda võrgutasusid, aktsiise ja on arvutatud Gaasihind.ee võrdluskalkulaatoriga. Hinnainfo on seisuga 01.08.2021 (lepingu algus 01.09.2021). Hinnad võivad muutuda. *Kuna Eesti Gaasi gaasihinnad on tarbijapõhised, siis võrdluseks on kasutatud Tallinna korterit aastase gaasitarbimisega 1114 m³.