Juulis teatas Pirita linnaosa valitsus, et TOPi juures asuv kinnistu on taas oksjonile pandud. Regati pst 3 arenduseks mõeldud kinnistu alghind oli üheksa miljonit eurot.

„Pirital olümpiapurjespordikeskuse juures ja mere ääres asuv kinnistu on magus koht, kuid aastatepikkuse vaidluste, erimeelsuste ja omanike vahetuste tõttu pole ühestki plaanist asja saanud. Linnaosavalitsuse selge seisukoht on, et meri peab jääma avatuks ja kinnistut ei tohi viimse ruutmeetrini täis ehitada. Tegemist on ju puhkeala piirkonnaga,” nentis tookord Liinat.

Täna teatas Liven, et omandas avalikul oksjonil 12,02 miljoni euro eest kinnistu ja plaanib nüüd rajada Pirita purjespordikeskuse ümbrusesse linnaelanikele avatud elamupiirkonna. Kavandatud investeeringu maksumus on ligi 70 miljonit eurot.

„Regati puiestee 3 kinnistu näol on tegemist ühe olulisema sõlmpunktiga Pirita ja kesklinna vahelisel alal. Ajalooliselt on merel oluline osa Pirita piirkonna kujunemisloos. Seetõttu soovime tegutseda Pirita linnaosa tervikliku elu- ja vabaajakeskkonna arendamisel tihedas koostöös kohaliku omavalitsusega,“ kommenteeris Liven AS-i tegevjuht Andero Laur sooviga luua piirkonnast atraktiivne elukeskkond, mis jääks avatud ka linnaelanikele.

Liveni plaanide järgi rajatakse kinnistule kolmekorruselised elamud ning 220 kodu. Projekt järgib kehtestatud detailplaneeringut, mille kohaselt on 90% kavandatud elamumaaks ja 10% äripindadele. „Reidi tee avanemisega lahenes Pirita ja kaugemate piirkondade elanike jaoks liiklusummikute probleem. Tänaseks on Reidi tee kesklinnapoolsest alast kujunenud linnaelanike ja külastajate eelistatud ajaveetmispaik. Meie soov on Pirita teest kujundada ühtne tervik, mis kannaks edasi Tallinna kui merepealinna kuvandit,“ selgitas Laur kavandatavaid plaane.

Oksjonil osales kokku kaheksa ettevõtet.