E-Piima juht Jaanus Murakas ütles, et kogu projekt on väljakutsete rohke nii üldehituse, tehnoloogia kui finantseerimise poolest. "Meil on hea meel, et Nordecon osutus piimatööstuse peatöövõtja hanke võitjaks. Kogu tehase projekteerimise ja ehituse käigus on pidevalt vaja suhelda tehnoloogia tarnijatega ning kooskõlastamist vajavad nii põhimõttelised lahendused kui ka väiksemad detailid, millest sõltub otseselt tehase tootlikkus ja toodangu lõppkvaliteet. Meil on hea meel märkida, et Nordeconi, E-Piima ja tehnoloogia tarnijate vaheline suhtlus on olnud asjalik ja professionaalne, mis annab meile kindlust hea lõpptulemuse saavutamiseks.“

„E-Piima tehasekompleksi ehitustöid on pikalt ette valmistatud ja tuleb igati tellijat tunnustada sihikindluse eest selle suure projekti eestvedamisel. See objekt on kindlasti üks suuremaid investeeringuid Eesti tööstusesse viimaste aastate jooksul,“ kommenteeris Nordecon AS juhatuse esimees Gerd Müller.

„Meie jaoks on ka ehitustehniliselt tegemist mahuka projekti ja põneva väljakutsega. Tehasehoone ehitamise teeb kindlasti eriliseks kogu protsessi vältel tootmisseadmete ja nende paigaldusega arvestamine,“ lisas Müller.

AS E-Piim Tootmine ja Nordecon AS sõlmisid lepingu E-Piima Paidesse ehitatava tehasekompleksi ehitamiseks juba septembris 2019, kuid ehitustööde algus on erinevatel põhjustel edasi lükkunud. Leping hõlmab tehase- ja administratiivhoone ehitust, lisaks pääslahoone ning piirdeaedade ehitust.

Paidesse uusehitisena rajatava E-piima tehasekompleksi kuuluvad kahekorruseline administratiivhoone, ühekordses mahus tootmispind ning seitsmekorruseline pulbritööstuse hooneosa, kokku suletud brutopinnaga enam kui 30 000 m2 30 260 m2. Hoone peaprojekteerija on Novarc Group AS.