Pangaaktsiad olid viimase paari nädala jooksul Tallinna börsi tõeline hitt. "Pangaaktsiate tõusu taga on ilmselt eelmisel nädalal avaldatud head kvartalitulemused, mis on müüjate indu aktsiatest loobuda vähendanud," märkis eelmisel nädalal Ärilehele LHV maaklertegevuse juht Sander Pikkel. Lisaks arvas Pikkel toona, et oma rolli mängib ka Balti turu väiksus - väikesel turul võib ühe aktsia edu teistele sama sektori ettevõtetele üle kanduda.

Nüüd on aga näha olnud sama trendi vastupidisel kujul. Tänase päeva jooksul on nii Coopi kui ka LHV tõusutrend pöördunud languseks. Neist esimese puhul küll märksa järsemalt. Coop Panga aktsia kukkus tänase kauplemispäeva jooksul lausa 12,12 protsenti, makstes päeva lõpuks 3,01 eurot. Viimase kuu jooksul on aktsia siiski kokkuvõttes 36,2 protsenti tõusnud.

LHV aktsia langes täna 3,24 protsenti ning maksab nüüd 32,8 eurot. Kuu ajaga on see tõusnud 31,2 protsenti. Lisaks oli täna kehv päev ka Pro Kapitalil, Tallinkil, Ekspress Grupil ning Arco Varal. Kõikide nende ettevõtete aktsiad langesid üle ühe protsendi. Ükski Tallinna börsi ettevõte oma väärtust üle ühe protsendi täna ei kasvatanud.

Pangaaktsiate aadrilaskmise tõttu kukkus Tallinna börsiindeks täna lausa 2,32 protsenti. Riia börsiindeks langes 0,18 protsenti ja Vilniuse oma lausa tõusis 0,21 protsenti. Balti börsiindeks langes 1,33 protsenti.