„Tugev kasv Poolas annab tunnistust, et Eesti juurtega pank saab ka suurematel turgudel hästi hakkama. Oleme Poolas saavutanud tõelise läbimurde, mille üle on siiralt hea meel. Sealne edu annab juurde julgust vaadata ka uute turgude suunas,“ sõnas Inbanki tegevjuht ja juhatuse esimees Priit Põldoja.

Inbanki tegevjuht lisas, et Poola kiire kasvu taga on peamiselt roheline finantseerimine. „Rohelise energia temaatika on Poola uusim trend. Meil oli piisavalt nutikust ja kiirust, et ära tabada perspektiivikas valdkond ning saada esimesena jalg ukse vahele. Olime üks esimesi Poola turul, kes hakkas pakkuma rohelise finantseerimise võimalusi väljaspool pangakontoreid,“ selgitas Põldoja.

Selle aasta teises kvartalis kasvas toodete lõikes jätkuvalt kõige kiiremini järelmaks, mille müügimahud ulatusid 89 miljoni euroni, mis on üle kahe korra enam kui aasta tagasi. Samuti taastus ka laenutoodete müük, mis jõudis esimest korda koroonakriisi eelsele tasemele.

Inbanki laenuportfell kasvas 492 miljoni euroni, millest kolmandiku ehk 160 miljonit eurot moodustab Poola äriüksus. Lisaks ületas hoiuseportfell esmakordselt poole miljardi euro piiri, kasvades 521 miljoni euroni.

Priit Põldoja tõdes, et nii kaupmehed kui tarbijad on koroonakriisist tuleneva uue reaalsusega kohanenud, mistõttu võib ka järgnevatelt kvartalitelt oodata jaetarbimise ja laenunõudluse kasvu.

Inbanki 2021. aasta teise kvartali puhaskasum oli 1,8 miljonit eurot, mis on üle kolme korra rohkem kui koroonapiirangutest mõjutatud 2020. aasta teises kvartalis. Esimese poolaasta kasum oli ühtekokku 4,4 miljonit eurot, mis on 59% enam aastatagusest.