Nordic Aviation Groupi nõukogu esimees David O´Brock ütles, et Eteri Harringu kasuks kõneles suur töökogemus. Ta selgitas, et Harring töötas pikalt erasektoris, sealhulgas panganduses ning tal on olnud varasemalt kokkupuuteid erinevate ettevõtete ülevõtmistega ja liitmistega.

O´Brock sõnul saab olema Esteri Harringu ülesandeks ettevõtte finantsstruktuuri edasiarendamine. “Uus finantsjuht koordineerib terve kontserni rahandustegevust ja temani jõuavad nii gruppi kuuluva Nordica kui ka Regional Jet (Xfly) finantskontrollerite ning raamatupidajate aruanded,” selgitas ta.

Eelmine finantsjuht Kristi Ojakäär oli ametis 2019. aasta septembrini. “Sellest ajast meil kontserni tasandil finantsjuhti polnud, kuid seoses muudatustega lennundusgrupi tegevuses eesmärgiga väljuda edukalt koroonakriisist ja tagada grupi ettevõtete selge ja efektiivne finantsjuhtimine tekkis vajadus laiendada juhatust ning leida uus finantsjuht,” selgitas David O`Brock.

Hiljuti sai Nordica rahvusvahelise lennuettevõtte sertifikaadi, mis võimaldab Nordical lennata oma nime alt. Varasemalt teiste lennuettevõtete piletimüügisüsteeme ja lendude opereerimisteenust kasutanud Nordica tegi ametliku lennufirmana esimese lennu 1. augustil Tallinnast Rootsi, kus hakkab pakkuma regulaarlende riigihankega võidetud marsruudil Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm.

Kes on Eteri Harring?

Nordic Aviation Groupi vastne finantsjuht Eteri Harring õppis rahandust ja pangandust äriülikoolis Estonian Business School (EBS), kust ta sai bakalaureusekraadi. Tema varasemad töökohad on näiteks Riigimetsa Majandamise Keskus, AS Tallinna Vesi, Swedbank, Talinvest Suprema Securities.

Tal on kümneaastane finantsjuhi töökogemus rahvusvahelisest toiduainete tööstuseid koondavast kontsernist Maag Grupp, kus koordineeris ka Soome lihatööstuse Pouttu ja piimatööstuse AS Tere ülevõtmisega seotud tehingu finantsküsimusi.

“Otsuse taga kandideerida Nordic Aviation Groupi finantsjuhiks oli soov ennast proovile panna niivõrd põnevas, väljakutseid pakkuvas ning konkurentsitihedas valdkonnas kui lennundus. Soovin anda oma panuse Eesti suurima lennundusettevõtete grupi edasiarendamisesse,” põhjendas Eteri Harring.

Nordic Aviation Group AS on 2015. aastal asutatud lennundusettevõtete grupp, mis kuulub täies mahus Eesti Vabariigile. Kontserni kuuluvad Nordica ja Regional Jet, mis tegutseb kaubamärgi Xfly all.