Mullu teenis Nordecon esimese kuue kuuga üle 1,4 miljoni euro kasumit, kuid tänavu on sellest saanud hoopis ligi 2,4 miljoni eurone kahjum.

Eriti karm ongi kukkumine olnud just teises kvartalis. Kui mullu õnnestus Nordeconil sel perioodil teenida 3,6 miljonit eurot kasumit, siis tänavu jäädi 479 000 euroga kahjumisse.

Nordecon ise põhjendab halvenenud finantstulemusi muuhulgas valuutakursside muutustega ettevõtte välisturgudel. "2021. aasta I poolaastal tugevnes Ukraina grivna kurss euro suhtes ligikaudu 8%, Rootsi krooni kurss euro suhtes oluliselt ei muutunud. Kontserni Ukrainas ja Rootsis asuvatele tütarettevõtetele eurodes antud laenu ümberhindamisest kohalikesse valuutadesse saadi kursikasumit kokku 408 tuhat eurot," teatas Nordecon börsile.

Hiljuti ilmnenud Nordeconi Rootsi tütarettevõtte rahalised raskused on oma mõju avaldanud ka Nordeconi majandustegevusele Rootsis. Kui mullu tuli lausa 11 protsenti ehitusettevõtte müügitulust Rootsist, siis nüüdseks on see langenud alla protsendi.

Mullu moodustasid välisturud Nordeconi tuludest 18%, kuid tänavu esimese kuue kuu jooksul vaid 4%. "Majandusolud on osadel valitud välisturgudel ebastabiilsed ning mõjutavad tuntavalt kontserni jooksvaid tulemusi. Välisturgude osakaalu kasvatamine on kontserni üks strateegilisi lähtekohti," märkis ettevõte börsiteates.

Kehvad tulemused ei ole hästi mõjunud ka Nordeconi aktsiale, mis on tänase esimese nelja kauplemistunniga kukkunud koguni 6,18 protsenti ja maksab nüüd 1,29 eurot.