Otsus puudutab vaid kontori- ja tehnoloogiatöötajaid, mitte aga lao- ja tarnetöötajaid, kes siiski moodustavad suurema osa sealsest tööjõust. See mõjutab nii USA töötajaid kui ka mõningaid välismaal asuvaid töötajaid.

"Me jälgime koroonapandeemia levikut Amazonis ja teeme sellele vastavalt ka töökorralduslikud otsused," ütles Amazon BBC-le. Ka kaks USA finantsasutust, Wells Fargo ja Blackrock, ütlesid, et lükkavad kontorisse naasmist edasi.

Tööandjad meelitavad vaktsineerima
Mitmed USA ettevõtted seisavad silmitsi aeglustunud vaktsineerimisega, mis toob kaasa omapoolse surve. Eelmainitud 260 000 töötajaga Wells Fargo annab näiteks oma töötajatele kaheksa tundi tasustatud vaba aega, et nad saaksid vaktsineerimas käia. Investeerimisettevõte Vanguard teatas aga kolmapäeval, et maksab vaktsineeritud töötajatele 1000 dollarit (846,81 eurot).

Ka tuntud sotsiaalmeediakanalid, nagu Google, Facebook ja Twitter, on öelnud, et lükkavad kontorisse naasmise edasi. Google ja Facebook nõuavad lisaks kõigele töötajatelt vaktsineeritust.

Amazon vaktsineerimist ei kohusta, kui järgib jätkuvalt kohalike omavalitsuste juhiseid, et tagada kontorisse turvaline tagasipöördumine. Kõigil vaktsineerimata töötajatel tuleb töökohas kanda maske.