Wall Street Journali andmetel püüab jaemüüja puhkuste perioodil tagada piisava töötajate arvu ettevõtte ladudes.

Mõnele täistööajaga töötajale on pakutud lisatasu 200 dollarit nädalas ja teistele kuni 500 dollarit.

Walmarti pressiesindaja sõnul varieerub boonus sõltuvalt lao asukohast ja töötaja kohustustest. Töötajad hakkasid sel kuul preemiaid saama ja saavad neid ka järgneva aasta jooksul.

Ettevõte otsust lisada iganädalasi lisatasusid peetakse jõupingutusteks hoida äri võimalikult heal tasemel tihedal tööturul. Teised suured jaemüüjad on teatanud uutest hüvedest ja maksavad boonust sarnastel põhjustel.

Aprillis teatas Amazon paljudele oma töötajatele ligi 1000 dollari suurustest boonustest ja palgatõusust. Sel nädalal teatas CVS, et tõstab oma tunnipalka ja kaotab haridusnõuded, et meelitada ligi ja hoida töötajaid. CVS ütles, et tunnitasude järkjärguline tõstmine algab sel kuul.

Juulis teatas Target, et annab igale oma ligikaudu 340 000 tunnitöötajale 200 dollari suuruse boonuse, et töötajaid tunnustada. Samuti teatas Target sel nädalal, et pakub töötajatele alates sellest sügisest võlgade vaba kõrgharidust. Walmart oli juba välja kuulutanud sarnase haridusprogrammi, kus ettevõtte tasub töötaja õppekulud.