"Nets Estonia annab teada, et reedel, 6. augustil töödeldi osasid kaarditehinguid ekslikult kaks korda, mistõttu võeti osadelt klientidelt tehtud tehingute eest raha topelt," teatas ettevõtte arendusdirektor Kalle Vaalma pressiteates.

Kõik tekkinud kahjud hüvitatakse esimesel võimalusel. "Nets Estonia saatis täna hommikul pankadele parandusteated ning pangad tegelevad tehingu- ja teenustasude tagastamisega," seletas Vaalma.

Ärilehe lisaküsimustele vastas samuti Kalle Vaalma:

Kas oskate öelda hinnangulise summa, mille ulatuses on tehingud topelt läinud?

Topelt tehingute probleem puudutab hinnanguliselt 21% konkreetsel kuupäeval (06.08) tehtud tehinguid.

Kui kaua läheb, et pangad tehingu- ja teenustasud tagastaksid? Kas see sõltub kuidagi ka konkreetsest pangast?

Jah, see sõltub pangast, kuid üldjuhul peavad pangad topelt tehingud tagastama tänase päeva jooksul ja teenustasud kaupmeestele hiljemalt homme. Kui keegi ei ole sellises ajakavas saanud tagastusi, siis tasub pöörduda oma panga poole täpsustava info saamiseks.

Toidu- ja joogikoht Vein ja Vine on täna oma sotsiaalmeediakontol klientide ees ka vabandanud. Nemad viitavad küll sellele, justkui puudutaks viga vaid LHV-d.

"Väga kahetsusväärselt on LHV Panga tarkvara vea tõttu paljudelt meie klientidelt nii Toidu- ja Veinifestivali Veinialal kui ka Vein ja Vines võetud reedel, 6. augustil ostu eest topeltsumma. LHV Pank on lubanud oma vea kiiresti parandada ning kannab valesti võetud summa Teile tagasi esimesel võimalusel. Vabandame siiralt Teile tekkinud ebamugavuse pärast! Kontrollige palun internetipangas oma reedeõhtused ostud üle ning andke meile teada, kui järgmise 24 tunni jooksul ei ole topelt võetud raha LHV poolt teile tagasi kantud. Teie Vein ja Vine."

LHV kõneisik ütles Ärilehele, et kõik valesti maha arvestatud summad tagastatakse klientidele esimesel võimalusel, hiljemalt homse päeva jooksul.

Swedbanki meediajuht Karin Laurima selgitas, et nende koostööpartneril tekkis tehniline tõrge kaarditehingute failide koostamisel, mis kohe ka avastati ning millele tehti kohe ka parandusfail.

"Parandusfaili muudatused peaksid jõustuma homme õhtuks, ehk siis kõikidele klientidele, keda antud tehniline tõrge puudutab, kantakse automaatselt liigselt debiteeritud rahasumma paranduskandena kontole tagasi. Kliendid ise ei pea selleks midagi tegema või kusagile pöörduma. Tagasi kantud summa kajastub kontoväljavõttes. Palume vabandust kõikide klientide ees, keda antud juhtum puudutab," ütles ta.