Esmaspäeval Wolti peakorterisse Vilniuses kogunenud kullerid protestisid tipptunnivälistel aegadel vähendatud tasu vastu, nõudes nende läbitud vahemaa täpsemat arvutamist. Kullerid soovisid läbirääkimisi, mitte arutelusid.

Wolti Baltikumi operatsioonide juht Simon Runzheimer, kes läks nendega rääkima, kutsus kullereid kontorisse, et rahulikult vestelda.

„Tahaksin teid sisse kutsuda, et saaksime arutada, mida saame praegu ja tulevikus teha. Oleme juba teinud sarnaseid muudatusi teistes riikides ja oleme näinud, et kullerid on ise aru saanud, et süsteem on muutunud nende jaoks õiglasemaks ja kasulikumaks,” ütles ta.

Küll aga hakkasid kullerid pärast kullerite ühingu esindaja Vukas Vukotičiuse palvet vilistama, väljendades sellega oma seisukohta, et nad soovivad võrdseid läbirääkimisi, mitte uut arutelu.

"Me tahame läbi rääkida. Lõppude lõpuks oleme partnerid. Kas pole?” küsis üks kuller, kes oli streigiga seotud. Vukotičius kutsus üles mitte alla andma ja proteste kordama, samuti vajadusel töötamise peatama.

“See on lihtsalt üks asi. Ja mitte ainult mitte töötada, kodus istuda, vaid ka uuesti koguneda," ütles ta.

Sellele järgnenud vestluse ajal nõustusid kogunenud kullerid reedel uuesti streikima, kui nõudlus tellimuste järele on ehk kõige kõrgem.

Ka Soomes ei ole Wolti kulleritel kõige lihtsam. Sealne teenindustöötajate ametühing PAM on esitanud Wolti vastu hagi. Vaidlus seisneb selles, kas toidukulleri ja Wolti vahel on töösuhe, mis tähendab, et ettevõte peab tagama ettenähtud hüved, mis kaasnevad näiteks tööaja ja põhipuhkusega.