Estraveli turundusjuht Katrin Aaslaidleidis huvitava aspektina, et lennupiletite keskmine hind juulis kasvas juuniga võrreldes 3%.

"See tendents hakkab analüütikute arvates tulevikus kiirenema. Samuti on huvitav see, et kui juunis osteti reisipakette keskmiselt vaid neli nädalat ette, siis juulis pikenes keskmine etteostu aeg ligi kuue nädala peale. Toonitaksin, et alati populaarne sügisene koolivaheaeg on juba peaaegu välja müüdud, seda suuresti tänu EU COVID-digitõendite edukale kasutuselevõtule."

Estraveli finantsjuht Janika Laanaru sõnul moodustab kriisieelse 2019. aasta juulikuu käibest lõppenud juuli tehniline müügikäive vaid 55%. Seega on meil veel tublisti kasvuruumi, et jõuda kriisieelsele tasemele.

Teenusliikide kaupa jagunes käive: lennupiletid 34%, pakettreisid 28%, laevapiletid 20%, hotellimajutus 13%, muud teenused 5%.

Statistika näitab, et juulis olid populaarseimad pakettreisi sihtkohad sarnased juunile: Kreeka saared, Gruusia, Türgi, Bulgaaria ja Montenegro. Inimesed eelistavad soodsamaid tšarterreise ja otselende ilma ümberistumisteta.