Siinkohal ei tehta vahet jalg- ja tõukeratastel. Samuti saab tasuta vedada kõiki kokku pandud rattaid. Kui võrdluseks populaarsed tõukerattad, mida pakuvad Bolt, Bird ja Tuul, siis samas mõõdus liikuritega saab rongis tasuta sõita.

Seega tuleks võib-olla hoopis rongiga reisides eelistada tõukeratast, sest alates 26. juulist tuleb ratta transportimiseks osta Elroni rongides jalgrattapilet.

„Igas riigis on olukord erinev, mistõttu on erinevad ka rataste veo reeglid. Meie eripära on see, et meil ei ole rongides piisavalt ruumi, mis ei luba rataste jaoks täiendavaid kohti luua, kuigi soov rattaga rongi tulla üha kasvab," kirjeldas Kongo toona otsust, miks rattapilet tuleb kehtestada.

Ta lisas, et täiendavate vagunite soetamine tähendaks aga kümnetesse miljonitesse ulatuvat investeeringut, milleks neil lihtsalt raha ei ole.

"Kuna ruumipuudus üha süveneb, lõime tarbijate tagasisidele ja teiste Euroopa riikide praktikale tuginedes jalgrattapileti. Seeläbi saame reguleerida erinevatel väljumistel jalgrataste arvu ning ühtlasi võimaldada turvalist ja mugavat transporti nii ratturitele kui ka teistele reisijatele," ütles Kongo.