Juhtum leidis aset kolmapäeva pärastlõunal orienteeruvalt kell 15:30. Rimi pressiesindaja sõnul suunati kliendid koheselt poest välja ning kutsuti abi. "Ei saa öelda, et kliendid oleksid juhtunust paanikasse sattunud, pigem tuli nii mõndagi veenda, et ostlemine ei saa enam jätkuda," kirjeldas Rebase Rimi töötaja.

Isetekkeline purskkaev sulges toidupoe ligi neljaks tunniks, mille jooksul organiseeriti puhastusabi ja peatati veevool. Pood avati taas kell 19.

"Ilmselt oli tegu üldise kanalisatsiooni võimetusega niivõrd suure sademete hulgaga hakkama saada," kommenteeris Rimi pressiesindaja Katrin Bats ning lisas, et täpsemate detailide väljaselgitamisega tegeleb hetkel Rimi tehnikaosakond. Tema sõnul on juhtumi kahjusid veel vara hinnata, kuid arvestatav kulu on juba puhastustiimi kaasamine.

Kõva vihmasadu tegi Tartus kurja mujalgi: nii Lõunakeskuse kui ka bussijaama juures kurdeti, et kõrge vee tõttu ei pääse inimesed oma autodesse ning mitmel pool teatati keldrite uputusest. Tartus Physicumi katusel olev ilmajaam mõõtis eile Tartus kokku 56mm sademeid.