"Moderna aktsia on kerkinud nii kiirelt, et selle hind on praeguseks fundamentaalselt põhjendamatu," vahendab Meachami sõnu MarketWatch. Meachami analüüsi kohaselt võib Moderna aktsia hind langeda koguni kuni 75%.

Kusjuures peale karmi hinnangut hakkaski Moderna aktsia järsult langema. Viimasel kauplemispäeval kukkus see enam kui 17%, 385 dollarini. Nädala alguses maksis Moderna aktsia suisa üle 480 dollari.

Meachami jaoks muutiski Moderna väärtuse ebareaalseks asjaolu, et 480-dollarilise aktsiahinna juures oli Moderna väärt rohkem kui ravimihiiud Amgen ja Merck, mis on Modernast vastavalt neli ja 13 korda vanemad ettevõtted. Lisaks on nende toodete portfell Modernast märksa laiem.

Meacham kirjutas Moderna analüüsis, et õiglane hind ühele aktsiale oleks vaid 115 dollarit. Kusjuures koroonapandeemia eel maksis Moderna aktsia vaid 20 dollarit. Praeguse hinna õigustamiseks peaks Moderna Meachami arvates kuni 2038. aastani tarnima igal aastal enam kui miljard doosi koroonavaktsiini. Lisaks peaksid õnnestuma ka kõik parasjagu arendusfaasides olevad ravimid. "Need eeldused ei ole reaalsed," leidis Meacham.

Kõik, kes paigutasid 2020. aasta alguses 1000 dollarit Moderna aktsiatesse, teeniksid praegu neid müües suisa veidi üle 19 000 dollari. Vaata graafikult aktsia metsikut hinnatõusu:
Moderna aktsia on läbi teinud tõelise hinnaralli