Tallink Grupp asutas kaldakaubandusega tegeleva ning erinevate globaalsete moebrändide frantsiisiõigusi omava tütarettevõtte Baltic Retail OÜ 2018. aastal, kui ettevõte kavandas kaldakaubanduse olulist laiendamist pärast kaubamärkide Esprit, Superdry, Vero Moda, Jack&Jones ja United Colors of Benetton frantsiisiõiguste omandamist Baltikumis.

Tallinkile kuulusid viie moebrändi frantsiisiõigused ning ettevõte opereeris kaheksat kauplust Tallinna suuremates kaubanduskeskustes, kus töötab kokku 35 töötajat.

Pärast COVID-pandeemia puhkemist, kaubanduskeskuste ajutisi sulgemisi riiklike piirangute tõttu ning märkimisväärset survet Tallink Grupi põhiärile ja vajadust keskenduda ettevõtte põhitegevusele reisiteenuste pakkumisel, võttis ettevõtte juhtkond vastu otsuse müüa kaldakaubandusega tegelev tütarettevõte maha ning lõpetada moebrändide frantsiisiäri kaldal.

Ettevõte jätkab üksikute kaldakaupluste opereerimist Tallinna Sadamas ning esmatarbekaupade kaupluse Tallink Express opereerimist Balti Jaama ajaloolises ootepaviljonis.

„Baltic Retaili asutamine ja kaldal tegutseva moebrändide frantsiisiäri laiendamine, tuginedes aastakümnete pikkusele kaubanduskogemusele, oli igati loogiline samm paari aasta eest enne pandeemia puhkemist. Meil on põhjalikud teadmised kaubandusest, tugevad partnersuhted globaalsete kaubamärkidega ning meil olid pandeemiaeelsel ajal suurepärased ideed ja plaanid kaubandusvaldkonna arendamiseks maismaal. Praegusel hetkel peame me oma plaanid aga ringi tegema ja fookuse mujale seadma. Praegusel hetkel keskendume oma põhitegevuse tuleviku kindlustamisele ning kaubandustegevuses pigem veebikaubanduse jõulisele arendamisele. Tänases maailmas ja uute ostlemisharjumuste vaates, kus domineerivaks on väga kiirelt muutunud ostlemine veebis, tuleb ka meil oma energia ja tegevused lähitulevikus suunata pigem sellesse valdkonda,” kommenteeris müügiotsust Tallink Duty Free juht Aimar Pärna.

Baltic Retail OÜ müügiga loovutas Tallink Grupp kaubamärkide Esprit, Vero Moda, Jack& Jones, SuperDry ja United Colors of Benetton Baltikumi frantsiisiõigused Talwest Grupp OÜ-le.

Tallink Grupp jätkab kaldal globaalse ja populaarse kiirtoiduketi Burger King restoranide avamist Baltikumis, omades keti frantsiisiõigusi kõigis kolmes Balti Riigis.