Tööjõu puudus

Akende ja uste firma Plasto turundusspetsialist Timo Kukk sõnas, et hetkel ulatuvad akende ostujärjekorrad kahe kuuni. Ostujärjekorra põhjuseks on eelkõige materjalide pikk tarneaeg ning tööjõu puudus, kuna paljud töötajad suvel puhkavad ja tööjõudu lihtsalt ei jätku. Kuke sõnul on probleem ka selles, et hetkel on riikliku tellimuse osakaal üpris suur, mis toob omakorda kaasa selle, et aknaid ei jõuta piisavalt kiiresti toota.

Firma Koduaken kliendihalduri Galina Jastrebova sõnul ulatub ka neil akende ostujärjekord oktoobri lõppu.

OÜ Aknakoda esindaja ütles, et neilt on võimalik uus aken saada alles septembri lõpus. Kuid kui kliendil peaks juhtuma õnnetus nagu Tartu juhtumi puhul, üritavad nad neile eelisjärjekorras uued aknad valmistada.

Kindlustusseltsi ERGO Varakahjude osakonna vanemkäsitleja Tuuli Kalberg sõnas, et nende klientidel akende vahetamisega suuri probleeme pole olnud. Isegi kui teenus viibib, on klientide akende avad ikka ajutiselt kaetud.

Kalbergi sõnul sõltub uue akna saamisel palju hoone asukohast, klaasi eripärast, materjali kättesaadavusest jne. "Mida rohkem infot kohe olemas on, seda kiiremini saabuvad pakkumised," ütles Kalberg.