AirBaltic saab raha kätte pärast seda, kui Euroopa Komisjon on riigiabi hindamise menetluse lõpetanud ja positiivse vastuse andnud,” ütles Linkaits.

“Meie põhilise aktsionäri toetus kriisist jagusaamisel peegeldab AirBalticu tähtsust Läti majandusele,” märkis AirBalticu tegevjuht Martin Gauss. Pärast valitsuse investeeringut kerkib AirBalticu aktsiakapital 595,5 miljoni euroni.

Läti transpordiminister Linkaits leiab, et AirBaltic on kasvuks valmis ning uus lennupark annab ettevõttele suure konkurentsieelise. “Läti jaoks on oluline, et Riia lennujaamast saaks Põhja-Euroopa lennunduskeskus ja seetõttu tuleb riikliku lennufirmat toetada,” ütleb ta.

Transpordiminister lisab, et AirBalticu aktsia täpset börsiletuleku aega pole määratud, kuid see saab toimuma siis, kui rahvusvahelise kapitalituru seisukohast on õige aeg.

AirBaltic grupi käive oli eelmise aastal 142,6 miljonit eurot, mis on 72% vähem kui mullu, samas kasvas ettevõtte kahjum 29 korda, ulatudes 264,6 miljoni euroni. AirBaltic moodustab Läti SKPst 2,5 protsenti.