Lahendus on 100% veekindel, kuid hingav jope, mis ei lase sellisel määral kehaniiskusel riiete alla koguneda, lastes üleliigse välja.

Vihmariiete valik sõltub mitmest tegurist, näiteks sademete hulgast, tegevuse intensiivsusest ja kestusest. Vastavalt sellele tuleb langetada otsus, kas valida 100% veekindel jope või hoopis vetthülgav riietus.

Veekindel vs. vetthülgav

1. VEEKINDEL
MÄRKA MÄRKI – EN 343

Ebamugav ja ajutine, hind soodne (10–80 eurot)
Veekindel PU-, PVC-, nailon- PVC- vms materjalist tehtud kilejope ei hinga üldse. See pakub küll kaitset vihma, kuid mitte märjaks saamise eest. Sellise jope kandjal hakkab kiiresti palav ja tulemus on ebameeldiv märg enesetunne. Ka materjal ise ei ole keha vastas kuigi meeldiv, enamasti külm ja jäik. Lisaks võib selline kilejope kiiresti rebeneda või kulub välispinnale kantud veekindel kattekiht aja jooksul maha.

Väga hea valik, hind mõistlik (100 euro ringis või pisut enam)
Kõige parem ja mugavam kaitse vihmase ilma vastu on veekindlad ja hingavad rõivad. Need valmistatakse kangast, millel on tugevast ja vastupidavast materjalist välispind, mis pahemalt poolt on kaetud veekindla, ent hingava membraaniga. Kõik õmblused on veekindlaks teibitud. Selline lahendus pakub täieliku kaitse vihma eest, kuid säilitab kuiva ja hea enesetunde ning optimaalsed olud jope sees.

Väga hea valik, hind pigem kallis (250–500 eurot)
Üks tuntuim veekindla membraani tootjaid on GORE-TEX, mida peetakse õigustatult parimaks maailmas. GORE-TEX-membraaniga jope on 100% veekindel ja tagab hea õhuvahetuse.

2. VETTHÜLGAV

Vetthülgavad rõivad pakuvad kaitset ajutises või kerges vihmasabinas, tagades samal ajal pisut parema hingavuse kui 100% veekindel riie.

Talvisel ajal, kui õhutemperatuur langeb miinuspoolele, vesi jäätub ja märjaks saamise probleem kaob. Veekindlus ei ole riietuse puhul enam oluline, küll aga mugavus, hingavus ja soojapidavus.

Vetthülgava jope kaitse vee vastu saavutatakse hüdrofoobse kangaga, mis tõrjub kokkupuutel vett tagasi. Sageli on vetthülgav rõivas tegelikult veekindlast kangast, kuid teipimata õmblustega, kust pikemalt tugevama vihma käes olles võib hakata vett läbi tulema.

Vahel aga on kangas töödeldud näiteks DWR-viimistluse (durable water repellent ehk vastupidav vetthülgavus) või mõne nanoainega. See muudab vee kanga pinnal tilgaks, mistõttu see läbi kanga ei imbu.

DWR-viimistlus ei mõjuta kanga hingavust, sest see ei moodusta kihti tekstiili pinnale, küll aga kulub see aja jooksul kangalt maha.

Aga jalad?

Märka tervikut! Jalgade kuivana hoidmine on samuti tähtis. Vesi ei tule mitte ainult taevast alla, vaid pritsib ka maast vastu jalgu või voolab jope pealt reitele. Tõeliselt märja ilmaga vajad veekindlaid pükse, kvaliteetseid NOKIANi kummikuid või veekindlaid saapaid.

Tule lähimasse TAMREXi kauplusesse ja valmistu vihmaseks hooajaks nagu professionaal. Varusta end kvaliteetsete, mugavate, vastupidavate, funktsionaalsete ja nägusate rõivaste ja jalatsitega.

Tipptasemel Snickers Workweari veekindel ja hingav jope, soe Woolpoweri kampsun vaheriideks, Soomes käsitööna valmistatud NOKIANi kvaliteetkummikud ja TAMREXi Pro-sarja kindad, mis istuvad käes nagu valatud.

TAMREXi katuse alla on koondunud oma valdkonna maailma tipptegijad. Lisaks meeldivalt sõbralik ja professionaalne teenindus ja ilusad poed.

Jaga
Kommentaarid