ABB elektrijaotusseadmete tootmisüksus tegeleb peamiselt komplektalajaamade, aga ka elektrisõidukite laadimis- ja salvestusseadmete tootmise, müügi ja arendamisega. Elektrijaotusseadmete valdkonnas keskendub ABB jätkuvalt ülemaailmsele arengule elektrisõidukite laadimis- ja energiasalvestuslahenduste arendamisele. ABB jätkab elektrijaotusseadmete müüki Eestis.

Pärast muudatusi jätkab ABB Eestis tootmistegevust kahes üksuses – mootorite ja generaatorite ning sagedusmuundurite tehases. Lisaks mainitud tehastele jätkab ABB Eestis tegevust ka robootika, protsessiautomaatika ja elektrifitseerimise valdkonnas.

Ettevõtte kommunikatsioonijuht Sven Sommer kinnitas Ärilehele, et koondatakse ümmarguselt sadakond töötajat, kuid on vähetõenäoline, et kõigile uus ametikoht leitakse. "Osale neist kindlasti, kuid kui suurele osale, seda on tänase seisuga keeruline prognoosida. Suures ettevõttes tuleb ja läheb projekte ning uusi tooteid pidevalt. Seda me täpselt ei tea, mis lähima kolme kuu jooksul juhtub,” rääkis Sommer.

Sommer ei välista, et koondatud töötajatest võib osa kandideerida teistesse tootmisüksustesse, kui seal töökohti tekkima peaks. “Inimestel on olemas suurepärased teadmised ja oskused ning arusaam ABB sisekultuurist, ohutusnõuetest ja kõigest sellisest. Positsioonil alustav inimene läbib alguses tööle tulles päris palju erinevaid koolitusi, millest lähtudes on nad valmis teisel positsioonil või ettevõttes tööd alustama,” lisas ta.

ABB on 30 tegevusaasta jooksul Eestis investeerinud siia üle 100 miljoni euro ja annab täna tööd enam kui 1500 inimesele.