Brenti toornafta hind langes 1,11 dollarit ehk 1,6%, 67,12 dollarile barreli kohta, olles jõudnud madalaima tasemeni alates 24. maist, kui ühe barreli hind oli 67,06 dollari juures.

USA West Intermediate toornafta (WTI) hind langes 1,35 dollari ehk 2,1% võrra 64,11 dollarile ühe barreli kohta. Eelnevalt sellele oli hind langenud 64,02 dollarile, mis on samuti madalaim hind alates 24. maist.

WTI hind on langenud üle 7%, samas kui Brent on kuuepäevase seeria jooksul langenud üle 6%. See on pikim periood pärast kuuepäevast hinnalangust, mis lõppes 28. veebruaril 2020.

Hinnalangused peegeldavad muret Delta variandi põhjustatud koroonaviiruse nakkuste arvu suurenemise ning surmajuhtumite pärast viimase kuu aja jooksul. Seda Ameerika Ühendriikides, kes on maailma suurim naftakasutaja.

“Toornafta hinnad näivad jätkuvalt tundlikud kesk- ja hilissuviste Brenti 67 dollari ja WTI 65 dollari tasemete valguses,” ütles OANDA Europe investeerimisfirma turuanalüütik Craig Erlam.

Maailma suurima naftaimportija Hiina aeglasem majanduskasv, mis on põhjustatud uutest piirangutest ja mõningane nõrkus USA viimastes majandusandmetes viimase nädala jooksul on samuti nafta hinda mõjutanud, lisas Erlam.