Praeguseks on Mintose investorid rahastanud ligi 7 miljardit eurot laene, mida on väljastanud üle 90 alternatiivse laenufirma laenuvõtjatele üle maailma. Edaspidi saavad investorid tänu litsentsidele investeerida laenudesse mugavalt ja läbipaistvalt täielikult reguleeritud keskkonnas. Investeerimisühingu litsents võimaldab Mintosel pakkuda ka uusi investeerimisvõimalusi, näiteks ETF-id ja muud varad.

Teerajaja-laenud kui põhivara klass

Investeerimisühingute ja e -raha asutuste litsentside saamine on Mintose jaoks oluline verstapost. See on tähtis samm laenude kui varaklassi viimiseks tavapärasele investeerimisturule, muutes sellesse investeerimise sama tavaliseks kui on aktsiatesse, kinnisvarasse või mõnda muusse traditsioonilisse varaklassi investeerimine.

„Ettevõtte seadistamise kohandamine ning kõigi regulatiivsete ja litsentsinõuete vastavusse viimine on olnud meie ja regulaatori jaoks ainulaadne teekond. Meil kulus siia jõudmiseks peaaegu kaks aastat ja mul on väga hea meel, et see teoks sai,” ütleb Mintose tegevjuht ja kaasasutaja Martins Sulte. "Töö regulaatoriga on olnud väga konstruktiivne, tagades, et meie ja need, kes järgnevad, rakendavad parimaid tavasid reguleeritud seadistuse ja investorite kaitse osas."

Tõhustatud investorite kaitse ja rohkem investeerimisvõimalusi

Täielikult reguleeritud seadistus toob Mintose investoritele mitmeid eeliseid: suurem läbipaistvus ja investorite kaitse on nende hulgas võtmetähtsusega.

Nüüdsest juhendab Mintost Läti FCMC. Ettevõte hakkab järk-järgult investeerima laenuinvesteeringutesse finantsinstrumendi Notes kujul. Kui algab Notes’is investeerimine, kaitstakse Notes‘is investeerivaid kliente MiFID II investorikaitse raamistiku, prospektimääruse, jaeinvesteeringute ja kindlustuspakettide (PRIIP), investorite kaitse seaduse ja muude eeskirjadega, mille eesmärk on investoreid veelgi kaitsta. Lisaks on äriühingule siduva määruse osana Mintose investoreid kaitstud riikliku investorite hüvitamise skeemiga, mis on loodud vastavalt ELi direktiivi 97/9/EC nõuetele. Need kaitseraamistikud ei kehti praeguse nõudeõigustesse investeerimise süsteemi kohta, vaid ainult Notes‘is tehtavate investeeringute kohta.

Investeerimisühingu litsents võimaldab Mintosel pakkuda jaeinvestoritele ka uusi investeerimistooteid, näiteks ETF-e. Samal ajal võimaldab e-raha asutuse litsents Mintosel pakkuda maksekontot ja muid makseteenuseid.

„Litsentsid võimaldavad meil investoritele veelgi rohkem investeerimisvõimalusi pakkuda ja sillutavad meie teed parimaks investeerimisplatvormiks Euroopas jaeinvestorite, kes soovivad oma rikkust pikaajaliselt üles ehitada,” jagab Martins Sulte..

Mintos plaanib lähikuudel oma tegevusi laiendada kogu EL-is/EMP-s.