Ettevõtte üks rajaja Ahto Vegmann rääkis Äripäeva Raadiole, et kasvu on kiirendanud kolm aastat tagasi investoritena kaasatud legendaarne äritrio Armin Kõomägi, Sven Mansberg ja Indrek Prants, kellele ettevõttele Mahevägi kuulub nüüd 51% firmast.

Loe ja kuula pikemalt Äripäevast.

Trio Kõomägi, Mansberg, Prants omavad praegu muuseas osalust Klick Eesti AS-is ning My Fitness AS jõusaalide ketis. Vaid mõni aasta tagasi müüdi leedukatele maha Bauhof.

Indrek Prants

Äri on aetud koos juba üle 25 aasta. Kõik sai alguse alkoholi hulgimüügifirmast Dunker, kus Prants, Mansberg ja Kõomägi töötasid. Ühel hetkel tahtsid kolm noort meest palka juurde saada. Ei saa, ütles Dunkeri omanik Guido Sammelselg. Selle peale öeldi head aega ja tehti oma firma, praegu Eesti suurimaks logistikafirmaks kasvanud Smarten.

Suhted Sammelseljaga jäid aga soojaks. Koos temaga erastati Eesti Raudteed. Koos tehti Säästumarketit, kopeeriti üsna otse sakslaste Lidli ja Aldi pealt.

Sven Mansberg

Siis läks kolmik osanikuks poeketti nimega Ehitus Service. Sellest saigi hiljem Bauhof, mille eeskujuna võib näha sakslaste Bauhausi. Siis müüdi oma osalus Bauhofis rootslaste Askemblale, 2013. aastal aga ostsid Prants, Mansberg ja Kõomägi Bauhofi tagasi. Sama tehinguga saadi ka spordiklubide keti MyFitness omanikeks. „Kapitalil on rahvus ja meie firmad peavad kuuluma jälle eestlastele," kuulutas Indrek Prants tollal. Preagu seda meenutades võib muidugi öelda, et kapitalil on ikka rahvus, seekord leedu rahvus.

Loe Eesti Ekspressi 2018. aastal ilmunud lugu ärikolmikust täismahus siit.

Prants (vasakul) ja Mansberg.

Kuidas läheb nende tänasel kahel tuntumal firmal?

MyFitness AS kaotas raskel 2020. aastal käibes 22,3 protsenti ning lõpetas 13,9 miljoni euroga. Varasemate aastate üle 2 miljoni eurone puhaskasum asendus enam kui 70 000-eurose kahjumiga. Firmal on maksu- ja tolliameti ees tekkinud tänaseks 766 150-eurone ajatatud võlgnevus.

Klick AS lõpetas aga koroona esimese aasta võimsa kasumi kasvuga. Kui käive kerkis 4,1 protsenti 26,6 miljoni euro peale, siis 197 431-eurone puhaskasum vahetati 2020. aastal 945 738 euro vastu. Dividendi võeti firmast 300 000 eurot.