„Peamiselt toimuvad tööd Kitseküla piirkonnas, mille käigus rajatakse täiendav peatee jaamast ida suunal. Samuti uuendatakse kogu Balti jaama liiklusjuhtimissüsteemi. Nende tööde peamiseks eesmärgiks on Balti jaama läbilaskevõime ja ohutuse suurendamine, et tulevikus saaks lisada rongiliikluse graafikusse täiendavaid ronge," kommenteeris Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Tööd algavad septembri alguses kahel järjestikusel nädalavahetusel (04.09 ja 11.09) toimuva rongiliikluse sulgemisega ida ja edela suunal. Selle tõttu peatatakse idasuunaline liiklus Kitseküla platvormil ning edelasuunaline liiklus Tallinn-Väikese jaamas. Läänesuunaline liiklusgraafik on nendel nädalavahetustel osaliselt muudetud.

13. septembrist liiguvad tööd Balti jaama. Antud ehitustööd rongliikluse sulgemist ei vaja, küll aga jäävad juhtimisseadmetega seotud põhjustel ajutiselt käigust ära mõned rongid. Alates 18. septembrist lisanduvad lisaks raudteetöödele ka liiklusjuhtimissüsteemi uuendamise tööd, mis tavareisija jaoks tähendab vähendatud liiklusgraafikut kõikidel suundadel. Balti jaama väljumisel ja saabumisel jäävad ära mitmed rongid ning rongide kiirus on tööde piirkonnas vähendatud. Rongiliiklust segavad tööd lõppevad detsembriks.

„Rongireisija jaoks tähendavad eelseisvad muudatused kindlasti ebamugavust, selle tõttu vabandame juba ette! Palume reisijatel tähelepanelikult jälgida Elroni kodulehte (www.elron.ee), kust saab kõige aktuaalsema info," lisas Vjatkin.