UpSteami jaoks on see kolmas rahakaasamise ring Funderbeamis. Sel korral on ettevõtte väärtust hinnatud ligi 10,5 miljonini.

"Eelmine aasta oli üllatusi täis ja investorite usalduse tagasi võitmiseks näeme, et odavama hinnaga investeerimisvoor on kõige loogilisem samm," sõnas Kristerson. "Lisaks on meil ette näidata olulisi muudatusi paremuse poole - alates märtsist oleme kasvukõvera teravalt püsti saanud, kusjuures 80% käibest annavad meid juba varem kasutanud kliendid."

Ettevõttel on selja taga väljakutsuv aasta, muu hulgas mõjutasid neid negatiivselt nii pandeemia kui ka külm talv. Sellegipoolest suudeti käesoleva aasta 2. kvartalis +120% kasvu näidata. Ettevõtte tegevjuht ja asutaja Martin Kristerson on tuleviku osas enesekindel, sest karmid õppetunnid on andnud ärile uue hingamise.

"Oleme oma teenuse tunduvalt paremaks disaininud ning tegelenud ka palju sellega, et kasvatada ettevõtte kultuuri kõigil tasemetel," ütles Kristerson. "Kõik hakkas paremuse poole liikuma, kui hakkasime tõsiselt uurima, miks kliendid polnud rahul ja mõistsime, et suur probleem oli autopesijate motivatsiooni ja koolitustasemega. Tänaseks on need kitsaskohad lahendatud."

Lisaks toob ettevõte välja oma uuenenud laienemismudelit - tugev koostöö on tekkinud Bolt Drive'i, Citybee ja Elmo Rendiga. "Meie koostöö kogub pidevalt hoogu ning tahame pärast edukat pilootprojekti nendega koos uutele turgudele laienema hakata. Tartu näitel suutsime ära tõestada, et uue linna käivitamine ei pea üldse nii kulukas olema, kui me varasemalt arvasime," lisas Kristerson.

UpSteam kaasas Funderbeami platvormil raha esimest korda 2018. aasta novembris. Toona saadi kokku ligi 280 000 eurot, miinimumeesmärk märgiti täis kõigest 18 tunniga. Pardale tulid ka mitmed tuntud investorid, sh Jaak Roosaare, Rain Rannu, Marek Kiisa ja Heidi Kakko. Täiendavalt saadi rahastust 225 000 eurot, fondilt Superangel ja investeerimisettevõttelt Spring Capital. Uuesti kaasas UpSteam Fundebeami kaudu kapitali detsembris 2019, mil saadi kokku üle miljoni euro.

"Pärast kõiki suunamuutusi on ettevõtte ärimudel nüüd palju tugevam," ütles vooru juhtinvestor Jaak Roosaare. "Just viimaste kuude kiire kasv ja paranenud majandustulemused tekitasid minus usu, et tahan olla juhtinvestor."