Kivibergi juhitav MTÜ Viljandi Filmisõbrad sai eelmisel aastal komöödiafilmide festivali Wilkom festivali korraldamiseks kokku 4500 eurot tegevus- ja projektitoetust. Koroonakriisi tõttu lükati esialgu aprillis toimuma pidanud festival aga esmalt edasi septembrisse ja jäi lõpuks üldse ära.

Samuti valimistel Viljandi linnas kandideeriv Andres Laiapea kirjutab enda poliitblogis, et aruandeid toetuse kasutamise kohta Kiviberg ettenähtud ajaks ei esitanud. Meeldetuletused talle ei mõjunud. Seetõttu saatis toona abilinnapeaks olnud Janika Gedvil selle aasta veebruaris ametlikud nõudekirjad, milles teatas, et kui 26. veebruariks aruandeid ei esitata, hakatakse nõudma toetuste tagasimaksmist.

Selle peale pöördus Kiviberg märtsis linnapea poole palvega pikendada eelmisel aastal toimuma pidanud festivali korraldamiseks eraldatud toetuste kasutamisaega. Linnavalitsus jäi aga kindlaks nõudmisele, et saadud toetuste kasutamise kohta tuleb esitada korrektne aruanne. Augusti alguses saatis uus abilinnapea Jane Koitlepp välja järjekordse nõudekirja, milles oli seatud tähtajaks 13. august.

Kui kokkuleppele ei jõuta lubab Kiviberg toetuse tagasi maksta

Kiviberg saatis linnavalitsusele lõpuks hulga kuludokumente, kuid abikõlbulikke oli nende hulgas vähe. Lisaks soovis mees, et ära jäänud filmifestivali korraldamiseks tehtud kulutustena arvestataks tema autole uute rehvide ostmist ja rehvivahetust, autopesu, parkimistasusid, haagise renti ning kütusekulusid.

Kui linnavalitsusest vastati, et selliseid kuludokumente ei saa vastu võtta, nõustus linnapeakandidaat, et rehvivahetuse ja -ostuarved ning autopesula kasutamise arve võib välja jätta, kuid kütusearvete välja jätmisega ei tahtnud ta kuidagi nõustuda, kirjutab Laiapea oma blogis.

"Vaidlus käib teemal, et mida lubada ning mida mitte. Arutelu ei ole lõppenud ja kui me kokkuleppele ei jõua, maksame täies ulatuses toetuse tagasi. Kõik, mis liigitub majanduskulu alla, peaksid olema lubatavad kulud," kommenteeris Kiviberg Ärilehele

Ta kinnitas, et pikas perspektiivis nad filmifestivali ideest lõplikult loobunud pole.