Rootsi korravalvurid arreteerisid kaks aastat tagasi narkodiileri, kes oli narkootikume müües teeninud 36 bitcoini ebaseaduslikku tulu, vahendab Business Insider. Paraku tegi prokurör ebaseaduslikult teenitud krüptoraha konfiskeerides katastroofilise eksimuse.

Nimelt maksis toona üks bitcoin vaid 3150 eurot ja Rootsi prokurör Tove Kullberg otsustas seega kohtus konfiskeeritud summaks märkida 113 400 eurot. Seejärel müüs Rootsi riik arestitud krüptoraha toonase turuhinnaga maha. Nüüd, kaks aastat hiljem, on vaid 3 bitcoini väärt sama palju kui toona 36 bitcoini.

Nüüd aga vabanes narkoparun vanglast ning nõudis 33 bitcoini tagasi. See tal ka õnnestus. Nimelt rõhus ta kohtus asjaolule, et Rootsi riik oli konfiskeeritud vara märkinud Rootsi kroonides, mitte bitcoinides.

Kuna bitcoin'i hind on vahepeal märkimisväärselt tõusnud, pidigi Rootsi riik kurjategijale maksma enam kui 1,3 miljonit eurot hüvitist. Vaatamata sellele, et nii politsei kui kohus teadsid väga hästi krüptoraha illegaalsest päritolust!

Kullberg oli otsuse peale äärmiselt pahane: "See on täielik ebaõnn," rääkis ta Rootsi Raadiole. "Õppisime nüüd, et edaspidi tuleb arestitud krüptoraha väärtus märkida krüptorahas, mitte selle väärtuses. Ma arvan, et peaksime prokuratuuris investeerima töötajate krüptoraha-alasesse haridusse. Kokkupuuted krüptorahaga muutuvad aina sagedasemaks."