Airbnb omaniku sõnul tundis firma tungivat kohustust aidata. "Langetasime otsuse, kuna tegemist on meie aja ühe suurima humanitaarkriisiga," sõnas firma tegevjuht Brian Chesky.

Firma soovib aidata

‘’Ma loodan, et meie käik inspireerib teisi firma omanikke midagi sarnast tegema. Aega ei saa praegu raisata,’’ lisas Chesky.

‘’Parasjagu seavad end üle maailma erinevates välisriikides sisse kümned tuhanded Afganistani põgenikud ja nad loodavad, et nüüd algab nende uus elu. Loodan, et Airbnb kogukond suudab neile 20 tuhandele põgenikule anda mitte ainult turvalise koha, kus ööbida, vaid ka panna neid tundma, et neid oodatakse oma uude koju ehk välisriiki.’’

Pakkumine põgenikele hakkab kehtima koheselt ja Airbnb sõnas, et nad teevad koostööd erinevate mittetulundusühingutega, et põgenike suurimad vajadused saaksid täidetud.

Ei ole teada, kui palju plaanib firma ettevõtmisse raha panustada või kui kaua põgenikele majutust võimaldatakse.

Ettevõtte sõnul töötavad nad koos erinevate agentuuridega, mis aitavad põgenikel end uues riigis sisse seada. Airbnb soovib oma toetust nii palju anda, kui võimalik.

‘’Kuigi meie tasume kõik majutuse kulud, siis me ei saaks seda ilma oma suurepäraste võõrustajateta teha," kinnitas majutusplatvormi tegevjuht.

Firma ütles, et põgenike majutamise eest tasub nii Airbnb kui ka tegevjuht Chesky isiklikult. Lisaks annab oma panuse ka Airbnb põgenike fond.