„Toornafta hinnad maailmaturul on augustis olnud kõikuvad. Kõige kõrgem Brent toornafta hind oli 72,89 USD/b ning madalam 65,18 USD/b. Keskmiselt on senine augustikuu Brent toornafta hind püsinud 70 USD/b juures ehk ca 4 dollari võrra madalam kui juulikuus," selgitas Circle K mootorikütuste hinnastamisjuht Indrek Sassi. „Toornafta hinnalanguse mõju on tasandanud aga euro suhtes kallinev dollar, mistõttu sisseostuhindades olulist muutust olnud ei ole," lisas Sassi.

Balti riikide võrdluses on Eesti mootoribensiini jaehind hetkel kõige kõrgem. „Eestis kehtiv Baltikumi kõrgeim aktsiisimäär, mistõttu on ka siinne kütus naaberriikidest kallim. Samas on diislikütuse hind konkurentsitult kõige soodsam tänu Leeduga võrdsele diislikütuse aktsiisimäärale ja teravale konkurentsiolukorrale Eestis," sõnas Sassi.

Ta tõi välja, et kütusehindade määramisel lähtub Circle K mootorikütuste sisseostuhindadest. „Maailmaturu hindade languse puhul oleme valmis koheselt jaehindu alandama ka teenindusjaamades, kuid tuleb mõista, et Eesti turule jõuab hinnalangus tavaliselt 7-10 päevase viitega. Seda eelkõige tanklates olevate kütusevarude tõttu," selgitas Circle K mootorikütuste hinnastamisjuht