Moda Kapitāls on Läti suuruselt neljas pandimajade pidaja, kellele kuulub üle riigi 25 esindust. Tehing hõlmab lisaks poodidele ka Moda Kapitālsi pandilaenude portfelli; viimane spetsialiseerub edaspidi hüpoteek- ja tarbimislaenude andmisele. Tehingu ligikaudne hind on 950 000 eurot, kuid täpne maksumus selgub 2021. aasta lõpus, mil tehing on jõustunud.

DelfinGroupi juhatuse liige Ivars Lamberts ütles, et Moda pandimajade omandamisel on nende eesmärk suurendada ettevõtte geograafilist mõju ja kasvatada klientide arvu. “Laienemine maapiirkondadesse on praegu üks meie äri fookuspunkt, kuna ligipääs erinevatele finantsteenustele on suurtest keskustest väljaspool üsna piiratud. Moda on tugev tegija, kel on lai pandimajade võrgustik ja investeerimisvõimekus. Enne ostutehingut tutvusime ja hindasime põhjalikult nende pandimajade äri ning leidsime, et Moda kinnisvaraportfell on hästi juhitud ja neil on lai kliendibaas. Heast juhtimisest annab tunnistust seegi, et Moda on Riia börsil, kus nende võlakirjadega kaubeldakse juba 2010. aastast. Seetõttu usume, et Moda pandimajade võrgustiku ostmisega ei kasvata me mitte ainult oma turuosa pandimaja sektoris, vaid tõstame ka DelfinGroupi pikaajalist väärtust,” selgitas Lamberts.

Moda Kapitālsi juhatuse liige Guntars Zvinis sõnas, et nende olemasolevad kliendid ei pea muretsema, kuna kvaliteetne teenindamine jätkub DelfinGroupi pandimajades. “Moda ise jätkab aga edaspidi kinnisvara tagatisel laenude ja tarbimislaenude pakkumisega,” märkis Zvinis.

Tehing ei vaja Läti konkurentsiameti luba.

DelfinGroup teatas tänavu märtsis, et plaanib käesoleva aasta teises pooles aktsiate esmast avalikku pakkumist Nasdaq Riia börsil. IPO nõustajad on LHV pank ja advokaadifirma Eversheds Sutherland Bitāns.