Maailma ühe tuntuima keskkonnasäästliku ehituse hindamissüsteemi (LEED) kõrgeima, Platinum-standardi nõuete järgi rajatud Skyoni 26 korrusel tegutsevad mitmed IT-, õigus- ja finantsteenuseid pakkuvad ettevõtted. Nende seas Coop Pank, Arco Vara, BaltCap ja Eesti Pangaliit ja Capital Mill ise.

Capital Milli ühe asutaja Igor Mölderi sõnul täiustab Skyon nii sisult kui vormilt Tallinna siluetti, pakkudes fassaadi katva 898 värvilise klaaspaneeli taga keskkonnasõbralike ja nutikate lahenduste toel piirkonna parimaid töötingimusi.

„Kõrghoone arendamine Tallinna südalinna ja selle sümboolse väärtusega siluetile tähendas Capital Milli kui arendaja jaoks erakordset vastutust. Teadsime algusest peale, et soovime luua midagi silmapaistvat, väärtuslikku ja erilist. Usun, et saime sellega koos arhitektide, ehitaja ja teiste partneritega suurepäraselt hakkama," ütles Mölder.

Hoones kasutatakse mitmeid nutikaid tehnoloogilisi lahendusi, mis muudavad selle jätkusuutlikuks ja keskkonnasõbralikuks. Ligi 900 värvilist eri kuju ja suurusega klaaspaneeli annavad nii interjööris kui eksterjööris iseäraliku väljanägemise, kuid arvestavad samas valguse jaotumisega kogu päeva vältel. Nii kaitseb fassaad liigse päikesekiirguse eest, võimaldades samal ajal nautida vaadet linnale. Pimedal ajal loovad aga efektse kuvandi fassaadielementide vahele paigaldatud leed-valgusribad, mida on ühtekokku ligi 4,5 kilomeetrit.

Küttele ja ventilatsioonile kuluvat energiat ja raha aitab säästa lahendus, mis soojadel suvekuudel kasutab eeljahutuseks jahedat öö-õhku ja ajal, mil töötajad on kodus, vähendab ventilatsioonile, jahutusele ja küttele kuluvat energiahulka. Kõik tehnosüsteemid on kaugjuhitavad.

Skyoni arhitektuurse lahenduse lõi rahvusvaheliselt tunnustatud KOKO arhitektid. Hoone ehitus algas 2019. aasta veebruaris ja selle rajamiseks kulus 10 000 kuupmeetrit ehk 24 000 tonni betooni. Ühtekokku on sel 8000 ruutmeetrit fassaadi ja 8400 ruutmeetrit üüripinda.