"Ma ei saa aru, mida valitsus selle otsusega saavutada üritab," sõnas Telliskivi loomelinnkus asuva Pudel baari esindaja. Tema sõnul ei tähenda alkoholimüügi öine keeld seda, et inimesed pärast valitsuse poolt kehtestatud kellaaega edasi ei jooks.

"Nad lihtsalt leiavad selleks muu viisi. Telliskivi baarid ja restoranid on praeguse olukorraga väga hästi hakkama saanud, kuid ma kardan, et uus piirang toob kaasa uued probleemid ja kardetavasti oleme järgmine suvi samas punktis tagasi," kinnitas Pudeli esindaja.

ERR kirjutas täna, et Tallinn piirab alates septembrist öist alkoholimüüki. Piirang tähendab, et nädala sees ei tohi pealinnas alkoholi müüa öösel kella kahest kuni kella kuueni ja nädalavahetusel kella kolmest kuni seitsmeni.

"Tallinn jõudis selle otsuseni pärast kolme aastast analüüsi, kus olid kaasatud nii elanikud kui ka ettevõtjad. Ja tegelikult probleem algas vanalinnast, meie ütleme siis pigem kesklinnast, kus tõepoolest elukvaliteet tänu ohjeldamatule pidutsemisele oli ilmselt märgatavalt halvenenud," rääkis EER-le Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Siinkohal said ööklubid Tallinna linnaga kokkuleppele. Olenemata piirangutest võivad ööklubid jätkuvalt alkoholi müüa teistest s.t baaridest ja toidukohtadest tund aega kauem.

“Loodi kriteeriumid, et eristada baare klubidest. Klubideks arvatakse asutusi kus on piletimüük, turvamehed, garderoob ning vähemalt kümne-ruutmeetrine suitsuruum. Lisaks peab kriteeriumite alla mahtuv klubiruum olema minimaalselt 450 ruutmeetrit suur,” rääkis Venus Club juhatuse liige Kardo Kõiv.

Venus Club'i juhatuse liige prognoosis, et tõenäoliselt kaasneb piirangutega umbes 1020-protsendiline käibelangus.