„Jah, Magnetic MRO omaduses oleva liisinguettevõtte Magnetic Leasing lennuk, mida käitab Ameerika Ühendriikide lennufirma Global X, saadeti Kabuli inimeste evakueerimiseks riigist. Tegemist on USA valitsuse palvega, kus nad mobiliseerivad oma lennufirmad vastavalt CRAF õigusele (Civil Reserve Air Fleet ehk militaarlennukitele kaasatakse vajadusel tsiviilkasutuses masinad ettevõtetelt, kellega seesugune leping sõlmitud - toim.).

Selle lennuki hooldustööd ja värvimine teostati siinsamas Tallinna angaarides, meie enda inimeste poolt. Ja mul on ettevõtte juhina äärmiselt hea meel, et saame maailmale oma tegevusega siit Eestist abiks olla," kommenteeris Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots.

Lennufirma Global X on sotsiaalmeedias jaganud fotot nende lennuparki kuuluvast kahest Airbus A321 lennukist Kabulis, kus on näha ka pardale saamist ootavate inimeste järjekord. Üks neist lennukitest kuulubki siis Magnetic Leasingule ning värviti hiljuti Global X värvidesse Tallinnas. Tööde lõppedess suundus see Miamisse, kus asub lennufirma peakontor.

Global X ehk Global Crossing Airlines'i puhul on tegemist väga värske USA lennufirmaga. Tõenäoliselt kasutataksegi aga sõja- ja kriisipiirkondades tegutsemiseks just tundmatumaid ettevõtteid, sest kuulsate lennufirmade logodega masinad võivad suurendada näiteks lennukite kaaperdamise ohtu.

Pärast Talibani kiiret võimuletulekut Afganistanis on riigi olukord muutunud ülimalt ebastabiilseks ning riigist lahkuda soovijaid on palju. Neljapäeval toimus ka sealsamas Kabuli lennuväljal Islamiriigi enesetapurünnak, mis tappis Kabuli lennuvälja väravate juures umbes 170 inimest, kelle hulgas on 13 USA sõdurit.