Eile õhtul toimus linnahalli katusel ja ümbruses üritus, kus esines NOËP ja toimus drooni-show. Rahvamassi all hakkas aga linnahalli katus hirmuäratavalt võnkuma, mistõttu rahvast hajutati ning sündmus jätkus. Sündmuse korraldaks oli Samsung Electronics, mille Baltimaade kommunikatsioonijuht Liga Bite sõnas selgituseks, et üritus osutus ootamatult menukaks, mistõttu suleti NOËPi kontserdi ajal sissepääs, et katusele ei pääseks rohkem inimesi, kui oli ürituse korraldus- ja turvaplaanis ette nähtud.

"Kuigi ürituse alal ei olnud rohkem inimesi kui turvaplaan ette nägi, otsustasime katusel kergeid võnkeid tundes rahvast kõigi turvalisuse huvides hajutada. Pärast hajutamist mängis artist edasi ja planeeritud drooni-­show toimus täies mahus. Üritusel ei toimunud ühtki tõsist intsidenti ja meeleolukat üritust sai nautida ka linnahalli ümbritsevast alast. Oleme inimestele nende mõistva suhtumise eest tänulikud ja samuti politseile, kiirabile ja päästeametile, kes aitasid tagada, et inimesed jõudsid pärast show'd rahulikult koju," kinnitas Bite.

Linnahalli juht: katusele oli lubatud kuni 1000 inimest

Linnale kuuluva Tallinna Linnahalli aktsiaseltsi juht Anu Liinsoo selgitas, et eile linnahalli katusel toimunud üritus toimus loa alusel, millele olid kinnituse andnud erinevad ametid alates politsei- ja piirivalveametist ja päästeametist kuni Tallinna kesklinna valitsuseni. Liinsoo sõnul pidi korraldajate info kohaselt linnahalli katusele tulema ligikaudu 1000 inimest. "Täpsed asjaolud vajavad selgitamist, aga tänase info kohaselt on selge, et ainult kontrollitud ligipääsu linnahalli katusele tagada ei suudetud," nentis Liinsoo.

"Eilne üritus toimus avaliku ürituse loa alusel ATT-1/305. Korraldajate info kohaselt pidi linnahalli katusele tulema ligikaudu 1000 inimest. Sissepääs oli planeeritud kutsete ja COVID tõendi alusel. Korra pidi tagama ürituse korraldajate poolt organiseeritud turvateenistus. Vaba ligipääsuga üritusele luba ei oleks antud. Ürituste läbiviimisel lähtuvad korraldajad VV kehtestatud nõuetest ning kooskõlastavate instantside erinõuetest," sõnas Liinsoo.

"Linnahalli konstruktsiooni seisukorda on hinnatud põhjalikult 2016. ja 2019. Aldur Partsi poolt. 2019. aastal hinnati just jäähalli katuse konstruktsiooni vastupidavust seoses Teneti filmivõtetega kui jäähalli katusele toodi võtete tarvis suuri raskuseid. Eksperdid leidsid mõlemal juhul, et lisatugevdusi vaja ei ole ja ülekäiguteele lubatav normatiivne koormus ei tohi olla suurem kui 400 kg/m2, mis oli ette nähtud ka projekteerimisaegse koormusena.

Oleme täna hinnanud linnahalli olukorda visuaalselt ja konsulteerinud varem linnahalli konstruktsioone hinnanud eksperdiga. Ekspert tuleb esimesel võimalusel kohale, et täpsemalt olukorda hinnata. Seejärel otsustatakse vajadusel edasised tööd. Eksperdi seisukohast lähtudes esialgset ligipääsu tavajalutajatele ei piirata. Nähtavasti tekitasid suured rahvamassid katusel n-ö silla kõikumise efekti," kirjeldas Liinsoo.