Ringy on möödunud aasta novembris asutatud ettevõte, mille eesmärk on läbi nutitelefonide, sülearvutite ja teiste elektroonikaseadmete uuendamise ning ümbertöötlemise vähendada loodusressursside raiskamist.

„Kuigi konkurents oli finaalis väga tihe, paelus meid ettevõtte ambitsioon tegeleda maailmas järjest kasvava elektroonikajäätmete probleemiga," ütles Swedbanki finantseerimise projektijuht Birgit Pohlmann. "Arvestades roheteemade järjest kasvavat olulisust ja trendi maailmas näeme ringmajanduses Eesti ettevõtetele suurt potentsiaali."

„Auhind Swedbankilt annab meile võimaluse astuda tootearenduses järgmised sammud, et tühjendada inimeste sahtlid tarbetutest seadmetest ja need uuesti kasulikuks muuta," ütles auhinna üle rõõmustanud Ringy tegevjuht Kristo Kraft. "Lühikese tegutsemisaja jooksul oleme aidanud vältida ligikaudu 4300 kilogrammi süsihappegaasi loodusesse paiskamist, mis ühe auto aastane jälg keskkonnale. Järgmise tegutsemisaasta jooksul loodame oma tegevusega seda numbrit kasvatada viissada korda."

sTARTUp Pitching 2021 võistlusele, mille käigus oli startupidel võimalik tutvustada oma ettevõtet investoritele, partneritele ja klientidele, oodati osalema kõiki iduettevõtted, kellel on valminud esmane prototüüp.