Pärnu maantee, Tatari ja Vana-Lõuna tänavate vahel asuv kunagise Lutheri vineerivabriku ajalooline kvartal saab uue näo 2025. aastaks.

Triple Net Capital omandas koos investeerimispartneri Kala House OÜ-ga ligi nelja hektari suuruse kinnistu tänavu veebruaris. Tänaseks on koostööpartnerid löönud käed, mille põhjal omandas Triple Net Capital Kala House osaluse.

Kala House plaanib järgnevatel aastatel keskenduda kinnisvara arendamisele ja väärindamisele Põhja-Tallinna regioonis, partneritega koostöös arendatakse kinnisvaraprojekte ka mujal, nt Tallinna lähiümbruses.

Triple Net Capitali partneri Andres Urbi sõnul oli koostöö edukas nii Lutheri kvartalis kui ka jätkuvalt koos arendatavas Kesk-Peetri projektis. „Projektiga on liigutud jõuliselt edasi ning tehtud olulisi edusamme – sõlminud eelkokkuleppeid ligi 25% korterite müügimahu osas, samuti oleme mitmete tugevate ankurrentikega äripindade osas läbirääkimiste lõppjärgus.“ lausus Urb.

Triple Net Capital plaanib Lutheri kvartalis uue ja vana arhitektuuri kombineerimise ja kinnistule suure pargi rajamisega luua pealinna keskmesse uudse ning väärika elu- ja töökeskkonna.

Lutheri Kvartali kinnistu terve arendusmaht on üle 100 000 m2, sealhulgas 400 korterit ja üle 600 parkimiskoha ning ligikaudu 40 000 ruutmeetrit ärikinnisvara. Kvartali koguinvesteering on üle 125 miljoni euro.

Arendaja ja arhitektide hinnangul saab kvartali eriliseks väärtuseks ja tõmbenumbriks olema selle südamesse rajatav 5000-ruutmeetrine Lutheri park, mis saab oma mahult olema võrreldav teiste Tallinna kesklinna parkide, näiteks Falgi, Koidu, Lembitu ja Vaikse pargi ning Vabaduse väljakuga. Lutheri pargi arendusega tekib kvartalisse jalakäijatele ning ratturitele suunatud kvartalisiseste tänavate võrk, mis ühendab parki ka ümbruskonnas asuvate Tatari, Veerenni ja Uue Maailma asumitega. Kvartali ümbruse infrastruktuuri täiendatakse just kergliiklust eelistades.

Uue kvartali parkimine on lahendatud maa-aluse parklaga, mis täidab 600 kohaga kõik piirkonna vajadused. Omaaegse tööstusarhitektuuri esindushoonete säilinud osad renoveeritakse ja hoonestuse ansamblit täiendatakse uushoonestusega.

Lutheri Kvartali hoovid liigendatakse erineva aktiivsusega ning eriilmelisteks tsoonideks, soosides mugavat ajaveetmist erinevateks tegevusteks. Olemasoleva kõrghaljastuse ala säilitatakse loodusliku pargialana.

Triple Net Capital arendab terviklikke eluskeskkondi koos ümbritseva taristu ja avaliku ruumiga. Suuremad käimasolevad elamuarendusprojektid on Tallinnas Pärnu maanteel asuv Vektor ja Lutheri Kvartal, Peetri alevikus rajatavad Kesk-Peetri ja Veskikodu tervik-arendused ning juba valminud Uus-Peetri ja Krati üürimajade arendused; lisaks Saue vallas Uus-Nõmme ja Kadakamarja Kodud. Viie aasta jooksul on valminud ja veel arendamisel olevate korterite arv üle tuhande korteri, samuti plaanitakse investeerida täna töös olevatesse projektidesse üle 250 miljoni euro. Ettevõte kuulub Heiti Riisbergile ja Andres Urbile.

Kolm aastat tagasi alustanud ja oma tegevuses kinnisvarainvesteeringutele keskendunud Kala House OÜ eesmärk on panustada üldist linnaruumi mõjutavatesse jätkusuutlikkesse ja unikaalsetesse kinnisvaraarendustesse, millel on laiem positiivne mõju Eesti linnaalade arengule.