Delta Airlines ei kehtesta oma töötajatele kohustuslikku vaktsineerimist, kuid ettevõtte vaktsineerimata töötajad peavad tulevikus leppima palga kahjudega.

Teadupärast saavad tööandjad ise otsustada, kas nad nõuavad oma töötajate vaktsineerimist ja milliseid meetmeid nad rakendavad kui töötajad seda ei soovi.

Ettevõte teatas juba mais, et võtab tööle ainult vaktsineeritud töötajaid. Kuid töötajad, kes juba töötavad Delta Airlinesis ja ei soovi end Covid-19 vastu vaktsineerida, peavad alates novembrist maksma 200 dollarit kuus, ütles tegevjuht Ed Bastian.

Juht lisas, et vaktsineerimata inimeste haigestumise korral pole tasulisi haiguspäevi ette nähtud.

Meetme põhjusena tõi lennufirma ülemus välja kõrged haiglakulud koroonahaiguse korral ettevõtte kaudu kindlustatud töötajatele. Ühe inimese haiglas viibimine maksaks Deltale keskmiselt 50 000 dollarit. See tekitab Bastiani sõnul ettevõttele "finantsriski".

Delta Airlines on esimene USA ettevõte, kes rakendab selliseid karistusi vaktsineerimata töötajatele. Seni on Bastiani sõnul kolm neljandikku Delta töötajatest Covid-19 vastu vaktsineeritud.